Ģimenes krīze

Romantiskās grāmatas un filmas visbiežāk beidzas ar varoņu kāzām. Reālajā dzīvē vissarežģītākās un interesantākās lietas sākas tieši pēc Mendelsona marša.

Psihologi ģimenes dzīves laikā izšķir četrus īpašus posmus. Šajos laika posmos šķiršanās risks ir lielāks nekā jebkad agrāk, tāpēc ir tik svarīgi zināt, kādas briesmas gaida jūsu pāri.

 

Iepazīšanas krīze 

Kad: pirmais ģimenes dzīves gads.

Šī krīze īpaši grūta tiem pāriem, kuri pirms laulībām nedzīvoja kopā vai dažus mēnešus pēc iepazīšanās apprecējās. Būsim godīgi: mēs visi esam mazliet meļi. Attiecību sākumā mēs cenšamies būt laipni, pacietīgāki, uzmanīgāki un gudrāki nekā mēs patiešām esam. Pēc kāzām cilvēki parasti atpūšas un vairs nebaidās parādīt sevi kā reālu ar visām nepilnībām un neparastu dvēseli. Tad sākas sarežģīts “pieslīpēšanās” periods. Strīdi rodas burtiski no jauna: neaizvērta zobu pastas tūbiņa, sālīta zupa vai televizora tālvadības pults var kļūt par nesaskaņu ābolu. 

Lasi arī: 7 jaunas matu krāsas, kas būs modē šajā ziemā

Ko darīt: jums ir jārunā ar otru, atklāti izsakiet savas jūtas un neapmierinātību. Šeit tie “Es-ziņojumi”, par kuriem psihologi runā, ir noderīgi. Ne “Tu esi tik slinks, atkal izmētāji drēbes pa visu guļamistabu”, bet “Man ir ļoti nepatīkami dzīvot bardakā, es esmu ārkārtīgi nogurusi, ja man ir, visu laiku jātīra. Lūdzu, palīdzi man un ieliec drēbes skapī. ” 

Dzemdību krīze

Kad: pirmā bērna piedzimšana. 

Visa sievietes uzmanība pāriet uz mazuli. Viņai bieži trūkst laika un enerģijas, lai sarunātos ar vīru, uzzinātu, kā pagāja darba diena, un just līdzi par problēmām darbā. Arī seksuālajā dzīvē ir sajukums. Vīrs pēkšņi apzinās, ka viņa sievietei viņš vairs nav pirmajā vietā, šo vietu aizņem bērns. Un pie tam ir daudzu vīriešu pārliecība, ka nodarboties ar bērniem, ir tikai sievietes uzdevums. Tā rezultātā rodas apvainojumi un strīdi.

Lasi arī: Māņticība: visa patiesība par to un tās patiesā vara, ko tā satur!

Kā izdzīvot: mēģiniet lauzt stereotipus sava vīra galvā un iesaistīt viņu bērna kopšanā. Tas ir tieši tas gadījums, kad jūs varat mazliet apkrāpt tādā garā: “Lūdzu, pašūpini savu mazuli, līdz viņš vairs neraud. Viņš nomierinās daudz ātrāk tavās rokās. ” Ja iespējams, iesaistiet vecvecākus. Ar visām patiesībām vai nepatiesībām, atkarojiet laiku, lai vismaz vienu vai divas vakarus mēnesī izietu no mājas ar savu vīru: dodieties uz kino, pasēdētu kafejnīcā, apmeklētu draugus.

Turpini lasīt nākošajā lapā…

Leave a Comment