Sastāvdaļas
Mīklai
150 g saldkrējuma sviesta
100 g pūdercukura
100 g miltu
1 olas dzeltenums
1/2 tējkarote cepamā pulvera
2 šķipsniņas sāls
Krēmam
1 olas baltums
80 g medus
1/2 tējkarote citrona sulas
100 g sviesta
Rotāšanai
100 g piena šokolādes
Pagatavošana
1. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, izsijā. Sajauc miltus ar 50 g mīksta saldkrējuma sviesta, pūdercukuru, olas dzeltenumu un sāli. Izveido elastīgu mīklu. To sadala vairākās daļās, kuras izlīdzina groziņu formās.
2. Liek formiņas cepeškrāsnī uz 10-13 minūtēm, karstums 180 grādi. Gatavos groziņus izņem, pārliek šķīvī un atdzesē.
3. Krēmam saputo olbaltumu stingrās putās. Medu izkausē un ļauj uzvirst. Turpinot kult, tievā strūkliņā pielej medu. Maziem gabaliņiem pievieno sviestu. Sakuļ masu stingrā krēmā.
4. Groziņus pilda ar krēmu un rotā ar piena šokolādes skaidiņām.