Grūbu risoto – vienkārša un garšīga recepte! (Foto soli pa solim)

Grūbu risoto pagatavošana

Gatavošana sākas ar to, ka uz kādu stundu pusotru iemērc grūbas. Pēc mērcēšanas tās nokāšot.

1 2 3

Kad tas izdarīts, liekam karsēties buljonu un smalki sakapājam sīpolus.

4 5

Katlā, kurā gatavos ielej nedaudz olīveļļas un 50gr. sviesta. Izkausē un ber iekšā sīpolus. Apcep kādas minūtes 3-4 līdz kļūst caurspīdīgi.

6 7 8

Tad pievieno nokāstās grūbas, apmaisa un ik pa laikam un uz vidējas liesmas turpinot apmaisīt karsē minūtes 5.

Grūbu risoto Grūbu risoto

Pēc piecām minūtēm pievieno 2-3kausiņus karstā buljona. Citi pirms pievieno karsto buljonu, lej klāt baltvīnu. Man tāda mājās nebija un speciāli pirkt arī negribējās. Tā nu iztiku bez. Buljons der, gan dārzeņu gan vistas. Pielejot klāt buljonu un lēnām ik pa laikam apmaisot karsē līdz viss šķidrums uzsūcies grūbās.

Grūbu risoto Grūbu risoto Grūbu risoto

Kad viss buljons uzsūcies, lej nākošos 2-3 kausiņus un karsē līdz uzsūcies. Un tā šo procesu atkārto līdz viss buljons izlietots. Grūbām tad jābūt gandrīz gatavām.

14 15

Kad viss buljons uzsūcies grūbās, lej klāt saldo krējumu un lēnām maisot ļauj lielākajai daļai uzsūkties. Tad pievieno abus sierus, samaisa un pagaršo vai sāls-cukura daudzums ir ok. Ja nepieciešams, tad pievieno sāli vai cukuru, kā nu katram garšu kārpiņas saka priekšā.

16 17 18 19

Kad ideālā garša atrast, vēl nedaudz pakarsē, kādu minūti divas ungriež uguni nost, liek vāku virsū, un un patur kādas 5minūtes zem vāka. Pēc tam servē galdā. Grūbām jābūt mīkstām, bet vidū saglabā tādu kā kraukšķi. Tās nekādā gadījumā nav izšķīdušas un nav arī cietas.

Grūbu risoto

Lasi arī: Gurķi ar grūbām rasoļņikam – pašu gatavota zupas sagatave ziemai

Grūbu risoto

Sātīgs, krēmīgs un gards. Kaloriju bumba, ko daudz apēst nevar. Un nemaz nevajag! Mājiniekiem garšoja.

Arī garšīgi: Personīgi es grūbas dievinu tāpēc, ka zinu, kā tās gatavot – „grūbu putra ar sēnēm”… SPIED ŠEIT, lai lasītu!

zintinjas-virtuve

COMMENTS

Leave a Comment