Iemācies pareizi skūt kājas, lai tās ilgāk saglabājas gludas!

1. Izmanto sāls skrubi dienu pirms tu skujies, lai atbrīvotos no atmirušās ādas šūnām, kuras iesprostojušas mazos matiņus. Sāc no potītēm un virzies uz augšu, ieziežot skrubi apļveida kustībām. Ja tava āda ir īpaši jutīga, tad izmanto eksfoliēšanas cimdus, bet paveic darbu kārtīgi.

2. Pirms skūšanās dodies vannā vai dušā, lai atbrīvotos no dabīgajām eļļām, sviedriem un lai mitrinātu matiņus. Tagad tie būs par 60% vieglāk noskujami. Divas vai trīs minūtes ir optimālais mērcēšanās laiks (pēc 15-20 minūtēm ūdens liks ādai sakrunkoties un nedaudz piepampt, padarot skuvumu mazāk gludu).

3. Uzklāj pietiekoši daudz mitrinošas skūšanās želejas, lai mitrinātu matiņus un atvieglotu skuvekļa slīdamību. Šie padomi ļaus tev neskūties pāris dienas. Skūšanās laikā nepaļaujies uz ziepēm, jo tās var aizsērēt skuvekli un padarīt ādu sausu.

4. Rūpīgi izvēlies skuvekli. Ir svarīgi izvēlēties tādu, kas ir piemērots. Venus ražo skuvekļus visām prasībām. Speciālisti iesaka izmantot Venus & Olay Sugarberry skuvekli, kam ir 5 asmeņu tehnoloģija, tā rūpīgi noņem atmirušās šūnas no ādas virspuses, ļaujot virsmai atjaunoties. Turklāt skuvekļa augšdaļa ir apstrādāta ar petroplatumu, kas aizsargā ādu, mīkstina to, kā arī palīdz saglabāt to mitrinātu.

5. Katru reizi izmanto jaunu skuvekli – tas ļaus matiņus noskūt tuvāk ādai, kā arī ļaus izvairīties no iegriezumiem un kairinājuma. Tiklīdz asmens kļūst neass vai jūti diskomfortu skujoties, uzreiz no skuvekļa jāatbrīvojas un jālieto jauns. Ņem vēra, ka no tā atkarīgs arī ieaugušo matiņu skaits. Vidēji sievietes vienu skuvekli izmanto līdz pat 10 reizēm.

6. Matiņus noskuj ar viegliem vilcieniem, nelietojot spēku. Matiņi jāskuj tajā virzienā, kurš šķiet visērtākais. Pirms bikini un citu jutīgu zonu skūšanas, uzklāj uz tām papildus skūšanās želeju.

7. Visgrūtāk noskujamās vietas pataupi beigām. Ceļu aizmugure, ciskas un tādas daļas kā potītes, kurās kauli atrodas tuvu ādai, bieži vien ir grūti noskūt. Visiem Venus skuvekļiem ir ovāls kārtridžs, kas paaugstina manevrēšanas spējas grūti pieejamajās vietās.

8. Pēc skūšanās kārtīgi nomazgā ādu un tad nosusini to ar dvieli. Neberz ādu un nenoslauki no tās visu mitrumu. Papildus ūdens iesūksies ādā, kad uzklāsi mitrinošu krēmu vai eļļu, novēršot sausas un plēkšņainas ādas rašanos, uzklājot to uz kājām, iegūsi patīkamu spīdumu.

9. Iezied tikko noskūtās kājas ar ķermeņa eļļu (Neizmanto eļļas, kuru sastāva ir smaržvielas). Pamēģini kokosriekstu vai makadāmijas eļļu, kuras iespējams iegādāties organiskās pārtikas veikalos, tās dziļi baros tavu ādu. Pēcāk katru vakaru pirms gulētiešanas uzklāj eļļu uz kājām.

Avots: www.womansday.com

Leave a Comment