Ikgadējais Aukstās modes tirgus Kalnciema kvartālā 5.oktrobrī

5.oktrobrī plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartālā notiks lielākais aukstās sezonas tirgus, kurā vairāk nekā 80 Baltijas modes un dizaina zīmolu piedāvās rudens/ziemas kolekcijas apģērbus, apavus un aksesuārus uz izpārdos iepriekšējās kolekcijas par izdevīgām cenām.

Īpaši šogad bezmaksas meistaklasē kopā ar dizaineriem runāsim par rudens-ziemas aktualitātēm. Auksto modi būs būs iespējams meklēt visā Kalnciema kvartāla teritorijā: atjaunoto koka māju pagalmā, Vīnu veikala&kafe zālē un galerijas pop-up veikalā. Uz galerijas jumta kustīgus mūzikas ritmus spēlēs Dj Al-Viss. Ieeja bez maksas.

Tirgū pirmo reizi piedalīsies mākslas, modes un kultūras žurnāls “Jezga magazine” kopā ar rotu mākslinieci Madaru Keidžu, dizaineri Sandu Feldbergu, kā arī ilustratorēm Kristu Miltņu un Loti Vilmu. Kā jau katru modes tirgu, krāsainas kolekcijas būs sagatavojis arī populārs latviešu zīmols “ZIB”. Siltākie apavi, čības un velteņi būs pie “Loviletters” un “Murrā”. Pieredzes bagātu kurpnieku darbu un kvalitāti mūsdienīgā un inovatīvā dizainā atspoguļos “WIMS” savā jaunajā rudens/ziemas kolekcijā. Rokas varēs ietērpt “IR stilā” dūraiņos. Būs arī zeķes – īsas un garas, īpaši salīgie varēs atrast zeķes līdz pat augšstilbiem! Īpaši šajā dienā piedalīsies zīmols “Vuuven”, kura autore Kristīne auž visas šalles ar rokām. Piedalīsies arī “DEERED”, kura katrs apģērbs apgleznots ar rokām, tāpēc katrs eksemplārs ir unikāls. Skaistus adījumus meklējiet pie “Sweets and knits”, “Mattilde” un “Wrapturebyinese”. Būs arī šalles un krāsaini mēteļi no “Linotēka” un lietusmēteļi no “Espatte” un “Colorfall”. “Wufkids” un “HEBE” siltos apģērbos satīs mazākos tirgus apmeklētājus. Rotāties un pucēties var visu gadu, tāpēc iesakām rotas no “Mun design”, “Papīra rotu studija”, “Glass berry”, “Dinary Jewels”, “Der design” un citiem dizaineriem.

No plkst. 12.00 līdz 13.00 notiks igauņu zīmola “Vetka” meistarklase, kurā stiliste un garderobes konsultante Anja Puzova pastāstīs par rudens-ziemas aktualitātēm un parādīs 10 veidus, kā var stilīgi izmantot lakatu savā ikdienas garderobē. Aicinām ņemt līdzī savu lakatu, lai var piedalīties arī praktiskajā meisterklasē! “Vetka” dizainere Kristina Puz atklās noslēpumu, kā tiek veidoti zīmola mistiski zīmējumi un kur viņa smeļas iedvesmu. Pasākuma vietā būs iespējams apskatīties, kā arī iegādāties “Vetka” zīda, kašmira un vilnas lakatus.

Visas dienas garumā aicinām apmeklēt kalēja Gunta Jakubovska un ģimenes rotu kalšanas darbnīcu pie Vīnu veikala&kafē. Katram pašam būs iespēja izveidot savu īpašo rotu – misiņa gredzenus un aproces.

Pasākuma laikā tiks fotografēts.

Leave a Comment