Banānu miza satur aminoskābi triptofānu, kas ir galvenā viela, kas palīdz ražot serotonīnu, un tas, savukārt, novērš depresiju un nodrošina labāku miegu. Lielbritānijas Uztura speciālistu asociācijas pārstāve Anna Danielsa skaidro, ka banāna miza satur arī diētiskas šķiedras, kas palīdz regulēt holesterīna līmeni. Daudzu augļu miza ir bagāta ar vitamīniem un minerāliem, jo tie ir pakļauti tiešiem saules stariem.
Doktore Danielsa skaidro, ka banāna mizā esošie karotinoīdi un antioksidanti ir ļoti labi vispārējai veselībai.
Eksperti ir vienisprātis, ka banāna miza ir veselīga un visiem to vajadzētu ēst, lai arī tā nav diez ko garšīga. Ja nepatīk garša, banānu ar visu mizu var sagriezt gabaliņos, uzliet vārošu ūdeni, paturēt 10 minūtes un dzert kā tēju.
Banānu mizu uzturvērtība
Banānu mizas satur lielu daļu vērīgu uzturvielu, kuras ieteicams uzņemt katru dienu, piemēram:
12 % dienā nepieciešamo šķiedrvielu, kas uzlabo gremošanu un samazina risku saslimt ar diabētu.
17 % no ikdienā nepieciešamā C vitamīna, kas ir vajadzīgs imūnsistēmai, kā arī augšanai un attīstībai.
20 % no vitamīna B-6, kas nepieciešams, lai organisms ēdienu pārvērstu enerģijā.
12 % no kālija, kas ir nepieciešams organisma šūnu, audu un iekšējo orgānu attīstībai.
8 % no magnija, kas rada papildu enerģiju un regulē glikozes un asins spiediena līmeni.
Ja banāna mizu ēd kopā ar pašu banānu, tad šo uzturvielu daudzums ir vēl lielāks.
Avots:womendailymagazine.com