Interesants atklājums par fotogrāfijām! Vai tu zini, kā tu tajās īstenībā izskaties?

Pēc jauna pētījuma datiem, svešinieks, kurš tavu seju ir redzējis tikai uz 1 minūti, spēj labāk izvēlēties bildi, kura izskatās vislīdzīgākā tavai sejai.

Svarīgākā līmenī, tas ir patiesi satraucoši, jo mēs izmantojam foto identifikāciju lai šķērsotu valstu robežas, kā arī, lai veiktu finansiālas transakcijas, tādēļ spēja identificēt cilvēku pēc viņa fotogrāfijas, ir ļoti svarīga.

Zinātnieki 130 studentiem lika augšupielādēt 10 bildes, kurās redzami viņi paši, kā arī sarindot šīs bildes sākot no vislīdzīgākās sev. Tad viņi uzņēma 1 minūti ilgu web-kameras video, kura redzama viņu seja.

Dalībnieki, kuri nekad agrāk nebija satikuši šos studentus, noskatījās šos video un, tad sakārtoja viņu iesūtītās bildes, sākot ar vislīdzīgāko.

Un, kā izrādījās, mums pašiem nav ne jausmas, kā mēs izskatāmies, jo pilnīgi svešinieki šo uzdevumu izpildīja par 7% labāk.

Jocīgi.

Dr. Deivids Vaits, kas vadīja šo pētījumu, teica: “Šķiet pilnīgi pretēji intuīcijai, ka svešinieki, kuri redzēja cilvēka seju tikai uz vienu minūti, spēja uzticamāk novērtēt bildes pēc to līdzības.”

Par spīti tam, ka mēs savu seju redzam katru dienu, mēs esam zaudējuši spēju objektīvi novērtēt to, kā izskatās mūsu seja. Eksistējošā atmiņa iejaucās mūsu spējās izvēlēties attēlus, kuri patiesi atspoguļo mūsu sejas izskatu.

Visbiežāk, mēs redzam savu attēlu spogulī, kurā attēls ir apgriezts. Tieši šī iemesla dēļ, mums labāk patīk uzņemt pašbildes nevis lūgt, lai mūs nofotografē kāds draugs.

Nav teikts, ka tu vislīdzīgākajā vai vismazāk līdzīgajā fotogrāfijā izskaties sliktāk kā pārējās, tomēr, tavi draugi sociālajās vietnēs var kļūt aizdomīgi par to, kādēļ tu savā kontā ievieto bildes, kas nemaz nav tev līdzīgas.

Tādēļ, pārstāj uzņemt pašbildes un, tā vietā palūdz, lai kāds draugs izvēlas tavu nākamo profila bildi.

Avots: metro.co.uk

 

Leave a Comment