Ir vērts aizdomāties! Lūk, kas notiek ar tavām smadzenēm, ja tu pirms miega lieto mobilo telefonu

Miegs ir smalks fizioloģisks process.  Lai viegli un ātri aizmigtu, mierīgi gulētu un atjaunotos, organismam ir jāizdala noteikti hormoni. Tas ir iespējams apvienojot daudzus noteikumus: miegam paredzētajai telpai jābūt izvēdinātai, tumšai, ērtai. Telefona gaisma tumsā nekādi neiederas ideālajā miega vietā. Ekrāna gaisma traucēmelatonīna hormona izdalei, kas liek izjust nogurumu.
Fotonu plūsma no ekrāna dod signālu: vēl nav laiks gulēt. Tik daudz nepārskatītu ziņu, tik daudz kā interesanta! Mēs aizmiegam lēnāk, un rezultātā daudz mazāk guļam. Dienas laikā uzkrātais stress pastiprinās. Tu padomāsi, ka tas nemaz tik traki. Bet tev nav taisnība!

Zinātnieki paskaidrojuši, kāpēc pietiekoši ilgs laiks miegam ir nepieciešams pareizai organisma darbībai. 7-9 stundu laikā smadzeņu neironiem jāpaspēj pilnvērtīgi atpūsties.

Turklāt smadzenēm ir pietiekami jāattīrās no neirotoksīniem. Tas ir iespējams tikai ilgstoša miega laikā. Ja attīrīšanās no sakrājušajiem neirotoksīniem nenotiek, mūsu uztvere pasliktinās. Biežāk pieviļ atmiņa, parādās pat tukšumi tajā! Neuzmanība, vielmaiņas traucējumi, palēnināta reakcija. Cilvēks, kurš guļ mazāk, pārvēršas par zombiju. Tas ir pārāk liels upuris….Protams, ka paskatīties jaunas fotogrāfijas un palasīt kaut ko jaunu dienas izskaņā ir aizraujoši. Bet pirms miega es to noteikti vairs nedarīšu.

Untitled1

COMMENTS

  • <cite class="fn">Brigita Paegle</cite>

    Tikko sāku skatīties telefonā kādu raidījumu, tā līdz beigām netieku! Acis krīt ciet un miegs klāt! Priekš manis vislabākās miega zāles! 🙂

Leave a Comment