Kā izvēlēties tavam figūras tipam piemērotāko apģērba piegriezumu?

“Bumbiera” tipa augums

1

Figūras iezīmes:
Plati gurni, izteikts viduklis, šauri pleci

Plusi:
Smalkas rokas, sievišķīgi pleci

Problēma:
Disproporcija – šauri pleci, bet plati gurni.

Mērķis:
Atjaunot harmoniju starp “augšu” un “apakšu”, akcentēt augšējo, smalko ķermeņa daļu, slaido vidukli, sievišķīgās figūras trauslumu.

Piemērots apģērbs:
Apakšējā daļa tumša, augšējā – gaiša; augša apjomīga: kuplas piedurknes, dekoratīvas detaļas krūšu rajonā – kabatas, piespraudes, savilkumi. Bikses un svārki no plāna auduma, brīvā piegriezumā; bikses ar vieglu paplatinājumu no ceļa, kleitas ar kuplu apakšdaļu un atsevišķi piegrieztu vidukļa daļu. Trapecveida kleitas un puspieguļošas kleitas. Izgriezumi – V veida, kvadrāts, dziļš dekoltē.

STOP:
Pieguloši džinsi, apspīlētas blūzes, svārki ar dekoratīviem elementiem un detaļām, krekliņi ar lencītēm, topi (arī blūzes, krekli, jakas, žaketes), kas beidzas tieši uz platākās vietas gurnos.

“Ābola” tipa augums

2

Figūras iezīmes:
Noapaļoti pleci, ne pārāk kupli gurni, slaidas kājas, vāji izteikts viduklis (reizēm platāks nekā pleci vai gurni).

Plusi:
Apaļa sēžamvieta, skaistas krūtis, slaidas kājas un rokas.

Problēma:
Vāji izteikts viduklis.

Mērķis:
Akcentēt uzmanību uz kājām un dekoltē zonu, vizuāli pagarinot ķermeni.

Lasi vēl: Šīs lietas sapratīs tikai sievietes, kuras īsti neko nesajēdz no modes tendencēm

Piemērots apģērbs:
Taisna piegriezuma futlārkleitas bez piedurknēm, kleitas ar paaugstinātu jostas vietu (tās apslēpj vēderu un izceļ krūtis), asimetriska un trapeces veida piegriezuma kleitas. Taisna silueta apģērbs. Žaketes garumā līdz gurniem. Visi rotājumi – jo tālāk no vidukļa, jo labāk: vai nu augšējā daļā, vai ievērojami zem gurnu līnijas (tie novērsīs uzmanību no problēmzonas). Audumi – mīksti, plūstoši – mīksts lins un kokvilna, zīds, džersijs. Bikses – vislabāk ar nestandarta jostas vietu: paaugstinātu vai pazeminātu. Centieties atsegt kaklu un dekoltē zonu – virsdrēbes nesapogājiet līdz kaklam – tas vizuāli pagarinās augumu.

STOP:
Pārāk piegulošs un pārāk brīvs apģērbs. Kuplas piedurknes, apjomīgi pleci. Stingri un blīvi audumi – tie piešķir papildu apjomu. “Nē” – jebkādiem akcentiem vidukļa daļā, tostarp jostām, siksnām. Horizontālas svītras. Īsi svārki, īpaši – šauri.

Smilšu pulksteņa formas augums

3

Figūras iezīmes:
Izteiktas krūtis, platuma ziņā aptuveni vienādi pleci un gurni, izteikts viduklis.

Plusi:
Skaistas, sievišķīgas ķermeņa formas un proporcijas – harmonija.

Mērķis:
Visā skaistumā parādīt ķermeņa izliekumus, pasvītrot augšas un apakšas sievišķīgo harmoniju.

Piemērots apģērbs:
Viss, kas uzsver vidukli – piegriezts pēc figūras formām. Sašaurināta vidukļa daļa. Zīmuļsvārki, tulpes formas svārki, trapecveida svārki. Izgriezumi – V veida, U veida, laiviņa un sirsniņa. Blūzes, kleitas ar pārliekamu priekšpusi. Augumu izceļošs, bet ne pārāk piegulošs apģērbs. Jebkādas bikses – taisnas, ar paplatinātiem galiem, dažādi džinsi. Piemērotākais aksesuārs – dažādas jostas un siksas!

STOP:
Tērpi ar slēgtu kaklu: “bītlenes”, krekli ar stāvapkakli. Taisna piegriezuma apģērbs, pārāk piegulošas bikses un svārki, stīvi un biezi audumi (tie padara apjomīgāku un smagnējāku). Jebkādi topi, kas neuzsver vidukli. Piedurknes, kas piešķir papildu apjomu ķermeņa augšdaļai, polsteri.

Taisnstūra formas augums

4

Auguma iezīmes:
Pleci, viduklis un gurni – aptuveni vienāda platuma, viduklis un sēžamvieta vāji izteikti.

Plusi:
Skaistas, garas, taisnas kājas un vingri gurni, sportiska forma.

Problēma:
Stūraina figūra, nepietiekams plastiskums un formu maigums.

Mērķis: radīt vizuālu noapaļotību, piešķirt augumam smalkumu, izveidot izteiksmīgus akcentus.

Piemērots apģērbs:
Apģērbs ar izteiktu vidukli. Detaļas, kas vizuāli uzsver formu un apģērba reljefs: kabatas, lielas, izteiksmīgas ieloces, dekoratīvas nošuves, kontrastējoša augšdaļa un apakšdaļa. Detaļas un rotājumi, apdare, spilgtas krāsas, kas efektīvi pievērš uzmanību dekoltē zonai.

Jostas un siksnas – ne mazāk efektīvs vidukļa “radīšanas” veids. Tulpes formas svārki, plisēti svārki, kas šauri jostasvietā, bet paplašināti uz gurniem. Bikses ar ielocēm jostasvietā, sašaurinātas apakšējā daļā vai taisnas, paplašinātas no gurniem, ar uzšūtām kabatām aizmugurē (lai piešķirtu gurniem formu). Ja pleci un gurni nav pārāk plati, tos var vizuāli paplatināt, lai tādējādi arī uzsvērtu vidukli. Šim mērķim var izmantot volānus, rišas, horizontālas joslas. Kleitas – asimetriskas, saules griezuma svārkiem, ar paaugstinātu vai pazeminātu jostasvietu. Tulpes formas svārki, zīmuļsvārki, plisēti, ar ielocēm, slāņaini. Bikses – taisnas, ar paplatinātiem galiem, platas, sašaurinātas.

STOP:
Cieši piegulošs apģērbs, slīpais griezums, pagarinātas jakas un bleizeri, svārki ar gumiju.

Avots:

la.lv

Leave a Comment