Ja jūsu orhideja kādu laiku nav ziedējusi: ir viens vienkāršs triks, kas stimulēs augu veidot jaunus pumpurus

Pat ja jūsu orhideja nav uzziedējusi jau ļoti ilgu laiku, to nevajadzētu izmist.

Orhidejas – vieni no populārākajiem istabas augiem. Viss to ziedu maiguma un elegances dēļ. Taču orhideju ziedēšanu uzturēt var būt sarežģīti.

Ir viens vienkāršs triks, kas ir ļoti populārs ekspertu vidū. Tas palīdzēs orhidejai atgūt kādreizējo brīnišķīgo izskatu. Šim istabas augam ir nepieciešama pienācīga kopšana. Taču daudzi cilvēki saskaras ar to pašu problēmu. Pat pēc barošanas orhidejas izdala jaunas lapas, bet ne ziedu kātiņus. Izrādās, ka dažu veidu orhidejām ziedēšanai nepieciešams pavisam cits stimuls. Runa ir par temperatūras režīma maiņu.

Lai orhidejām izraisītu otro ziedēšanu, naktī nepieciešama zemāka temperatūra. Eksperti skaidro, ka orhidejas zied atkarībā no gadalaikiem, tāpēc tās reaģē uz apkārtējās temperatūras izmaiņām. Ja tās jūt, ka temperatūra sāk pazemināties tuvojoties vakaram, tās izlaiž pumpurus.

Tāpēc rudenī un ziemā orhidejas ieteicams novietot uz palodzes un, ja iespējams, naktī izslēgt vai samazināt apkuri. Vasaras sezonā tās jāiznes uz balkona vai terases. Daži iesaka sulīgai ziedēšanai, kad orhidejas ir atbrīvojušas ziedkātu, kādu laiku augu novietot saulainā vietā.

Lasi vēl: Padomi, kā cīnīties ar taukainiem matiem: kā saglabāt matus tīrus un apjomīgus

Ko darīt, ja orhidejas nezied pat pēc temperatūras maiņas?

Jūs varat arī palīdzēt augam, izmantojot pareizo mēslojumu. Lai gan mūsdienās veikalos var atrast daudz dažādu mēslošanas līdzekļu, tomēr nav jātērē daudz naudas, lai mājās būtu skaisti ziedi.

Izmēģiniet paši pagatavot ziedu barību no vārīta rīsu ūdens. Tas satur tiamīnu, niacīnu, folskābi un riboflavīnu, kas ir ļoti nepieciešami orhideju ziedēšanai. Vislabāk ir lietot vārītu rīsu ūdeni ik pēc 3-4 nedēļām veģetācijas sezonas laikā.

 

 

Leave a Comment