Ja parastā sāls vietā lietosi Himalaju sāli, lūk, kādu brīnumainu efektu piedzīvosi!

Himalaju sālī nav joda, tomēr tajā ir citi vērtīgi minerāli

Parastajā galda sālī ir atrodams jods – un tas mums ir nepieciešams, interesanti, ka tas ir vajadzīgs organismam, bet to ir grūti uzņemt ar barību, ko mēs ēdam.

himalyan_salt-702x500

Tomēr to var labot, ēdot zivis, piena produktus vai olas. 

Dabīgākā salī, kā, piemēram, Himalaju sālī ir daudz vērtīgu minerālu: magnijs, kālijs, dzelzs un kalcijs.

Himalaju sāls tiek iegūts Pakistānā – otrās lielākajās sāls raktuvēs pasaulē Khewra. Sāls rozīgā krāsa nāk no lielā daudzuma dzelzs oksīda, kas ir sastopams šajā sālī. Un kādēļ vērtīgi to ir izvēlēties? Jo pats labākais ir tas, ka Himalaju sālī ir mazāk nātrija nekā parastajā galda salī.

Himalaju sāls tiek atzīts par vienu no “tīrākajiem” sāļiem pasaulē, jo tas tiek iegūts no kalniem, nevis jūrām – tam nav tik liela piesārņojuma iespējamība kā citiem sāļiem.

seasalt

Izvēloties šo sāli, tu izvēlies veselību – jo svarīgi ir tas, nevis, ko tu uzņem, bet, no kurienes nāk tas, ko tu uzņem!

Avots: shareably.com

Leave a Comment