Ja tu bieži pārskati savu Facebook lapu, iespējams, tu ciet no šādas kaites!

“Ja mazāk tu guli, jo tu esi jūtīgāks pret ārējiem traucēkļiem,” apgalvo vadošā zinātniece Glorija Marka. “Ja tu jūties traucēts, ko gan tu dari? Tu ieej Facebook lapā. Tā ir vienkārša un viegli saprotama, bet tu esi noguris,” viņa papildina.

Miega trūkums ir ļoti nopietns stāvoklis, kura dēļ var notikt ceļu satiksmes negadījumi, traumu gūšana darbā utml.

Pētījuma gaitā Marka un viņas kolēģi apkopoja informāciju par 76 Kalifornijas universitātes pēdējo kursu studentiem (34 vīrieši un 42 sievietes). Pētījuma laikā tika noskaidrots studentu noslogojums, darbu nodošanas gala termiņi, uzvedība, aktivitāte un stresa līmenis.

Visu pētījuma dalībnieku datori un viedtālruņi tika aprīkoti ar programmatūru, kas aprēķina zvanu ilgumu, sociālo kontu izmantošanas biežumu, kā arī nosūtīto īsziņu skaitu. Katru rītu brīvprātīgajiem dalībniekiem bija jāaizpilda aptaujas anketa, ar kuras palīdzību tika noteikts miega daudzums un kvalitāte.

Pētījuma rezultāti bija satraucoši, tie parādīja, ka pastāvīga Facebook lietošana dienas laikā ir tieši saistīta ar bezmiegu vai nepietiekamu miegu naktī. Tie studenti, kuri naktī nespēja mierīgi gulēt, biežāk ielogojās sociālajos kontos.

“Ir veikti daudz un dažādi pētījumi, kas saistīti ar informācijas tehnoloģiju ietekmi uz miegu. Mēs darījām gluži pretējo: Mēs aplūkojām to, kā miega ilgums un kvalitāte ietekmē IT izmantošanu,” pastāsta Marka.

Avots: yourtango.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ieskaties šeit un izmaini savu dzīvi uz visiem laikiem: http://goo.gl/ytXa5A</cite>

    Ne katrs var atļauties maksājot uzreiz nopirkt salonā jaunu telefonu, datoru, auto. Uzturēt pie sevis mājas krāšņu sievieti, nevis tikai nolūkoties uz tādām interneta fotogrāfijās. Tu vari? Ko tu darītu, ja vinnētu 200 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam? Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi!

Leave a Comment