Nav nekā labāka par mājās gatavotu tomātu mērci.
Lai pastiprinātu garšu, pavārs ieteica pievienot vienu sastāvdaļu, kas piešķir papildu bagātību. Tomātu mērce ir daudzu ēdienu un pat izsmalcinātu mērču pamats, taču, ja vēlaties to pagatavot paši, ir veids, kā padarīt to vēl gardāku. Pavāri, kuri strādājuši dažos no labākajiem restorāniem, atklāja, kā viņi ir pilnveidojuši mājās gatavotu tomātu mērci.
Lasi vēl: Omlete garšo daudz krēmīgāk, ja pienu aizstāj ar vienu labāku virtuves sastāvdaļu
Nesenā video pavārs dalījās ar četrām dažādām mērcēm, ko var pagatavot no vienkāršas tomātu mērces. Tās bija arrabjata, dzēriena mērce, provansāla un romesko. Kopā ar to pavārs atklāja savus noslēpumus ideālajai “mātes mērcei”.
Slepenā sastāvdaļa?
Liels daudzums olīveļļas. Vispirms lielā katlā jāielej bagātīgs daudzums kvalitatīvas grieķu olīveļļas. Pavārs sacīja: “Mans noteikums, gatavojot tomātu mērci, vienmēr ir izmantot apmēram divreiz vairāk olīveļļas, nekā jūs domājat, ka vajag. Tā piešķirs mērcei bagātīgu garšu.”
Pēc tam pievieno smalki sakapātus sīpolus un apcep, uzmanoties, lai tie nebrūnētu. Sīpoli jāsautē, līdz tie kļūst mīksti. Tad pievieno sāli un nedaudz sakapāta ķiploka, turpinot sautēt, līdz arī ķiploki kļūst mīksti.
Kad ķiploki ir gatavi, pievieno bundžu ar tomātiem. Tālāk – šķipsniņa melno piparu un vēl vairāk olīveļļas. Samazina uguni un ļauj mērcei viegli vārīties apmēram 10 minūtes.
Pēc 10 minūtēm pievieno ēdamkaroti cukura. Pēc vēl desmit minūtēm – vēl šķipsniņu sāls un piparu. Kad mērce gatava, izslēdz uguni. Papildu garšai pēc izvēles var pievienot buntīti svaigu bazilika lapu, sasietu kopā un ļaut tai ievilkties, kamēr mērce atdziest. Šo mērci var izmantot dažādos ēdienos vai kā pamatu citām mērcēm.