Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Nemizotas ķiploka daiviņas ievieto karstumizturīgā traukā, uzlej divas ēdamkarotes olīveļļas, apkaisa ar sāli un kārtīgi samaisa. Trauku hermētiski nosedz ar foliju un liek cepeškrāsnī. Cep, līdz ķiploki kļūst zeltaini un mīksti (aptuveni 45 minūtes). Pēc tam ļauj, lai atdziest, un ar pirkstiem izspiež no miziņām.Lielākā katlā uz vidēji karstas uguns izkausē sviestu. Pievieno sakapātus sīpolus, timiānu, sasmalcinātu ingveru un Kajennas piparus un karsē, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi (aptuveni sešas minūtes). Pieber ceptos ķiplokus un 26 nomizotās svaigās ķiploka daiviņas, karsē vēl trīs minūtes. Pielej dārzeņu buljonu, uzliek vāku un vāra aptuveni 20 minūtes. Visu sablendē, līdz masa kļūst viendabīga. Pielej kokospienu un karsē līdz pirmajiem burbulīšiem. Pievieno jūras sāli pēc garšas. Lej traukos un rotā ar ceturtdaļu citrona. Var pasniegt ar maizes grauzdiņiem.
Avots: