Jaunākā informācija par Co**d-19 sertifikātiem! Lūk, ko valdība lēma!

Valdība rīt, 15.februārī, lems par izejas stratēģiju no Co**d-19 ierobežojumiem, pirmdien pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. 

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai pēc ārkārtējās situācijas beigām saglabāsies prasība par Co**d-19 sertifikāta nepieciešamību darba veikšanai, Pavļuts norādīja uz VM piedāvāto risinājumu, kas paredz, ka līdz 1. aprīlim primārās vakcinācijas, pārslimošanas vai balstvakcinācijas sertifikāts saglabāsies kā prasība darbam izglītības iestādēs, sociālās aprūpes centros, ārstniecības iestādēs.

Tas būs vajadzīgs arī darbiniekiem, kuri saskaras ar klientiem publiskajā sektorā un vietās, kur noteikta Co**d-19 sertifikātu lietošana. Pārējos gadījumos sertifikāta nepieciešamību noteiks darba devējs, raksta nrs.lv

Lasi vēl: 40 gadu vecumā mirusi aktrise: ”Viņa nevēlējās, lai kāds zin, ka viņa ir slima”

No 1.marta tikšot īstenota līdz šim apjomīgākā drošības pasākumu mazināšana. Ministrijā skaidro, ka plānots atvērt līdz šim slēgtās nozares, piemēram, iekštelpu izklaidi, atrakcijas, naktsklubus.

Tāpat paredzēts atcelt darba laika ierobežojumu, kā arī prasību pēc Co**d-19 sertifikāta mazumtirdzniecībā. Vienlaikus, līdzīgi kā Lietuvā, tikšot saglabāta prasība vienam apmeklētājam nodrošināt 15 kvadrātmetru platību.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment