Jēkabpilī un Aknīstes novadā atsavina nelegālās cigaretes un alkoholu

Strādājot pastiprināti nelegālo akcizēto preču aprites apkarošanas jomā, šī gada 19.aprīlī Valsts Pol***jas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa policisti rīkoja kārtējo pārbaudi Jekabpils tirgū.

Pārbaudes laikā tirgū un blakus pieguļošajā autoservisa teritorijā, policisti uzgāja un atsavināja kopumā 1400 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām ar dažādiem nosaukumiem: “Klass Blue”, “Klass Red”, “Nz Gold” un “Premier”. Savukārt nākamajā dienā Aknīstes pagastā, policistu aktīvu darbību rezultātā likvidētas divas nelegālās tirdzniecības vietas (t.sk.”točkas”). 1955.gadā dzimušās sievietes dzīvesvietā atsavināja 60 litrus brāgas un pašizgatavotu aparātu, ar kuru tika izgatavots nelegālais alkohols, bet 1965.gadā dzimušās dzīvesvietā 1 litru bezkrāsainu šķidrumu ar alkohola smaku un arī aparātu, kas bija paredzēts nelegālā alkohola izgatavošanai.

Par minētajiem gadījumiem policijā ir uzsāktas administratīvās lietvedības.

Latvijas Administratīvā pārkāpuma kodekss nosaka, ka “Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu ” uzliek naudas sodu fiziskajām personām no trīssimt piecdesmit līdz septiņsimt euro, konfiscējot alkoholiskos dzērienus un to pārvietošanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez transportlīdzekļu konfiskācijas, bet juridiskajām personām – no tūkstoš četrsimt līdz četrpadsmit tūkstoš euro, konfiscējot alkoholiskos dzērienus un to pārvietošanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez transportlīdzekļu konfiskācijas.

Pol***ja turpina pastiprināti strādāt nelegālo akcizēto preču aprites apkarošanas jomā un lūdz iedzīvotājus ziņot par iespējamiem likumpārkāpumiem, zvanot uz Valsts Pol***jas uzticības tālruni – 67075444 vai arī 110, 65202600, vai informāciju sūtīt rakstiski – [email protected]

#Atkrāpies! ir pretkrāpšanas kustība, kurā apvienojušās Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kas cīnās pret krāpniecību dažādās jomās un izpausmēs, kā arī Latvijas iedzīvotāji un organizācijas, kas stingri iestājas pret jeb kāda veida krāpšanu. Vairāk informācijas un iespēja iesaistīties kustībā www.atkrapies.lv.

Leave a Comment