Kā atpazīt dzemdes kakla vēzi jau agrīnā stadijā? Sešas bīstamākās Sli**bas pazīmes

 

  • Nenormāla asiņošana no maksts. Ja ir novērojama stipra asiņošana starp mēnešreižu laikiem, pēc dzimumakta vai pēc menopauzes iestāšanās – tas viss jau ir iemesls, lai sāktu satraukties un steigšus dotos pie ārsta. Tas ir skaidrs signāls, ka organismam kaut kas nav kārtībā.
  • Neparasti izdalījumi. Vēža sākuma stadijā no dzemdes mēdz būt izdalījumi, kas sajaukti ar asinīm, vai arī rodas ļoti daudz ūdeņainu izdalījumu. Stipra un nepatīkama smaka no dzemdes ir raksturīga jau vēlīnai Sli**bas stadijai.
  • Sāpes vēdera lejasdaļā. Nemitīgas sāpes iegurņa zonā var liecināt par daudzām slimībām, tādēļ šos simptomus nedrīkst ignorēt. Vislabāk ir doties uzreiz pie ārsta.
  • Grūtības urinēt. Audzēja augšanas laikā tas spiež uz urīnpūsli, radot urīna izvadīšanas problēmas, var rasties arī bieža vēlme doties uz tualeti.
  • Sāpes kājās un to pietūkšana. Limfvadu aizsprostojumu gadījumā, šķidrums sāk stagnēt kājās. Vēža izplatību uz iegurņa limfmezgliem var norādīt sāpes gūžā vai arī muguras lejasdaļā.
  • Svara samazināšanās. Citokīni ir olbaltumvielas, kuras organisms ražo, lai cīnītos ar slimību, kas var aktīvi noārdīt tauku šūnas un rezultēties ar ievērojamu svara zudumu.

 

Ir svarīgi zināt, ka dzemdes kakla vēzis ir ārstējams – īpaši agrīnās stadijās!

Slikti ir tad, ja sievietes gadiem neapmeklē ginekologu, atliekot vizīti pie ārsta līdz jau ir par vēlu. Apmeklējiet ārstu regulāri un sargājiet sevi!

Ir ļoti svarīgi, lai šo informāciju zinātu pēc iespējas vairāk sieviešu, tādēļ tieši Jūs varat viņām palīdzēt – dalieties ar šo ziņu!

Leave a Comment