Kā atraut bērnu no datora? Gold Barbell bērnu un ģimenes sporta festivāls

Bērnu vasaras brīvlaiks vecākiem nereti sagādā raizes: atvaļinājums darbā ir vien četras nedēļas, bet bērni mājās veselus trīs mēnešus. Kā atraut bērnu no datorspēlēm? Biedrība “Gold Barbell” sadarbībā ar “Live Riga” pirmo reizi organizē vēl nebijušas bērnu sporta sacensības!

Pirms dažām dienām, Rīgā, Lucavsalā , pulcējās bērni, ģimenes un sportisti no visas Latvijas! Gold Barbell bērnu un ģimenes sporta festivāla trešais posms bija vēl pasākumiem bagātāks, kā pirmie divi, kas šajā gadā notika Tukumā un Dobelē.

Visas dienas garumā bērni varēja piedalīties 16 dažādās atrakcijās un krāt punktus lai tiktu uz finālu, kur galvenās balvas ir ļoti iespaidīgas, piemēram velosipēdi, skrejriteņi, skrituļdēļi un daudz citu vērtīgu balvu. Bet divi labākie bērni katrā vecuma grupā, līdz 10 gadi un līdz 14 gadi tiks uzaicināti uz superfinālu, kas notiks Ragaciema pludmalē ,18.augustā, kur galvenās balvas šoreiz ir ceļojumi uz Ēģipti, kvadracikli ,velosipēdi un skrejriteņi.

Pasākuma organizatori ir Biedrība “Gold Barbell” sadarbībā ar “Live Rīga”. Pasākumi tiek rīkoti pateicoties atbalstītāju ziedotajiem līdzekļiem un brīvprātīgo entuziasmam, tāpēc visi pasākumi bērniem un ģimenēm ir BEZ MAKSAS. Tādā veidā dodot iespēju piedalīties arī tām ģimenēm un bērniem, kam daudzi Latvijas sporta pasākumi ir jāizlaiž dēļ augstām dalības maksām. Mūsu mērķis ir piesaistīt bērnus un jauniešus sportiskām aktivitātēm, izraujot viņus no nelabvēlīgās vides, kur daudziem vienīgais sporta veids ir datorspēles. Mūsu moto – ‘’Caur rotaļām uz sportu’’!

Paralēli bērnu atrakcijām spēkiem mērojās arī ģimenes ,kurās ir vismaz viens bērns līdz 14 gadu vecumam, tāpat arī bijušas sacensības spēka sporta piekritējiem un CrossFit pārstāvjiem, paraugdemonstrējumus rādīja Latvijas fitnesa pārstāvji, bet vakarā, spēkiem mērojās sportisti no amatieru boksa, kas kāpa Drosmes ringā. Latvijas svarcelšanas federācijas prezidents Viktors Ščerbatihs vadīja treniņu visiem tiem bērniem un jauniešiem, kam ir vēlme izmēģināt savus spēkus šajā sporta veidā!

Nākamie sacensības posmi būs 28.jūlijā Aucē, pilsētas svētku ietvaros un 18.augustā Ragaciema pludmalē būs noslēdzošais posms, kurā piedalīsies 20 labākie bērni no visām pilsētā, Tukuma, Dobeles, Rīgas, Auces un Ragaciema. Rudenī, 27.oktobrī mūsu biedrība Dobelē rīkos starptautisku Hip Hopa un Breake dance festivālu.

Leave a Comment