Kā barot tomātu stādus pēc izpiķēšanas: efektīvi mēslošanas līdzekļi jūsu iecienītākiem augiem

Pēc izpiķēšanas es veicu četras barošanas pirms stādīšanas pastāvīgā vietā. Ik pēc divām nedēļām es uzklāju mēslojumu pie saknes vai izsmidzinu to uz lapas.

Es pamīšus minerālu un organisko sastāvu. Es pats gatavoju pelnu, deviņvīru spēka un vistas mēslojuma šķīdumus. Kad un ko barot tomātus pēc savākšanas.

Vai man ir jābaro tomātu stādi?

Daudzi dārznieki ir pārliecināti, ka viņiem vajadzētu sākt barot stādus tikai pēc izpiķēšanas. Jā, jums nav jābaro tomātu stādi pirms izpiķēšanas, ja esat pārliecināts par tās augsnes kvalitāti un uzturvērtību, kurā iesējāt sēklas. Lai izpiķēšanas noritētu bez stresa un augi ātri iesakņotos un sāktu augt, ievērojiet manus ieteikumus.

Sagatavojiet stādiem uzturvielu sastāvu: laba dārza augsne plus humuss tādā pašā daudzumā. Katram augsnes maisījuma spainim pievienojiet vienu glāzi koksnes pelnu .

Izbarojiet stādus, ja tomātu stādiem izmantojat pirkto augsni : 1 ēd.k. Pelnu karoti jāsakrata 1 litrā silta ūdens un nekavējoties jāaplaista augi, kas sasnieguši īsto lapu izspiešanas fāzi starp dīgļlapām. Šī fosfora mēslošana stimulēs aktīvāku sakņu augšanu stādos.

Iegremdējiet stādus tajā pašā augsnes maisījumā, kuru izmantojāt sēklu sēšanai. Tiklīdz augiem parādās 2–3 īstās lapas (un tas būs aptuveni 12–14 dienu vecumā), ir nepieciešams noplūkt, tas ir, stādus no kopīgas kastes atsevišķās krūzēs. Šī procedūra kļūst ļoti saspringta zaļajiem “mājdzīvniekiem”. Tāpēc izpiķēšanai ir lietderīgi izmantot tādu pašu augsnes maisījumu kā sēklu sēšanai. “Bērni” atrodas pazīstamā vidē un piedzīvo mazāk stresa, kas nozīmē, ka viņi sāk augt ātrāk.

Ja jums ir nepieciešams palēnināt augšanu, lai stādi ilgāk “sēdētu vienā stāvoklī”, tad ņemiet augsni ar pavisam citu sastāvu. Šajā gadījumā augi “sasaldēs” 10 dienas.

Tūlīt pēc izpiķēšanas ielej Fitosporin šķīdumu , lai samazinātu procedūras negatīvās sekas.

Mēslošana ir svarīgs tomātu stādu kopšanas  elements pēc izpiķēšanas.

Leave a Comment