Jāņogu laistīšana ar verdošu ūdeni pret kaitēkļiem: kad lietot un kā veikt procedūru

Verdoša ūdens apliešana jāņogām, kamēr uz vietas vēl ir sniegs, ir pārbaudīta prakse, pieejama ikvienam vasaras augam un diezgan efektīva metode krūmu aizsardzībai no kaitēkļiem.

Augus katru gadu laista ar karstu ūdeni: procedūra nekādā veidā neietekmē to produktivitāti. Mēs jums pastāstīsim, kad un kā pareizi laistīt jāņogas ar verdošu ūdeni, lai cīnītos pret kaitinošiem kukaiņiem.

Verdošs ūdens jāņogu kaitēkļiem

Krūmu mīl šādi kaitēkļi:

-Laputis;

-Lapu lapas;

-Žults punduri;

-Ērces.

Lai cīnītos ar tiem, krūmu laisti ar karstu ūdeni agrā pavasarī, kamēr pumpuri vēl guļ un sulas tecēšana nav sākusies. Ērču kāpuri reaģē uz karstumu, izrāpjas un  no pavasara salnām un tās ir viņu beigas. Ja šādu procedūru piemēro jau pamodinātiem augiem, var tikt bojāti paši pumpuri, un tas ietekmēs ražu.

Turklāt ārstēšana palīdz cīņā pret krūmu kaitēm.

Kad jāņogas apstrādāt ar verdošu ūdeni

Plānojot procedūru, jāņem vērā laika apstākļi. Nav nepieciešams laistīt krūmus, kad tie joprojām ir paslēpti zem sniega un dienas laikā ir mīnuss. Pagaidiet, līdz sniegs nokusīs un atbrīvos augus.

Lasi arī: Kā barot tomātu stādus pēc izpiķēšanas: efektīvi mēslošanas līdzekļi jūsu iecienītāko augu Vese***ai

Kā veikt procedūru

Atkarībā no krūmu skaita uz vietas tiek uzkarsēti 1-2 spaiņi ūdens. Metāla lejkannā ielej verdošu ūdeni un pārlej krūmus.

 

Leave a Comment