Kā dzemdības pēc 40 gadu vecuma ietekmē sievietes veselību

Sievietēm, kuras atliek grūtniecību līdz 40 gadu un lielākam vecumam, ir augstāka iespējamība ciest no insulta vēlāk dzīvē, atklājuši ASV Insulta asociācijas zinātnieki.

Pētījumā tika aplūkoti 72 000 sieviešu medicīnas dati, no tām 3 300 stāvoklī palika 40 gadu vecumā vai vēlāk. Zinātnieki salīdzināja vecāku māmiņu insulta, sirdstriekas pārciešanas, kā arī kardiovaskulāru slimību saasinājumu dēļ izraisītas Nā*es biežumu 12 gadus ilgā laika posmā. Tikai 2,45% stāvoklī esošo sieviešu zem 40 gadu sliekšņa ir pakļautas išēmiskajam insultam, salīdzinājumā ar 3,8% stāvoklī esošajām sievietēm virs 40 gadiem. Kas saistīts ar sirdstriekām, tad risks vecākām sievietēm bija ir par 0,5% lielāks, attiecīgi 3%. Kardiovaskulārās Nā*es risks ir 3,9% vecākām un 2,3% jaunākām māmiņām.

Ār*tiem jau sen zināms, ka sievietes, kuras stāvoklī paliek vēlāk, dzīvē daudz biežāk saskaras ar Vese***as problēmām grūtniecības laikā, tomēr šis jaunais pētījums parāda, kādas sekas vēlīna grūtniecība atstāj uz sievieti arī pēc dzemdībām. “Sievietēm ar vēlīnu grūtniecību ir jāapzinās paaugstinātais risks un jāpieņem mēri kardiovaskulārās Vese***as uzlabošanai,” apgalvo profesors Adnans Kurešī. “Arī šo sieviešu ārstiem jābūt modriem, novērojot sieviešu riska faktorus ar izmeklēšanu un dažādām pārbaudēm, lai viņas spētu izvairīties no insulta un kardiovaskulārām slimībām.”

Avots: womansday.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ienāc un satiec savu veiksmi: https://goo.gl/3OxSEu</cite>

    Kā nopelnīt 800 € vienā dienā? Izrādās baigi vienkārši. Vakar uzgāju vienu adresi, saucās “JackpotsStrategy” https://goo.gl/3OxSEu un viņa principā piedāvā uzģenerēt loterijas skaitļus, balstoties uz dažādiem algoritmiem. Prikola pēc izdomāju, ka nav ko zaudēt, jo loterijas biļete maksāja ap 10-20 € (šobrīd tur ir pieejams kupons ar 50% atlaidi) un tā nav baigā nauda. Šorīt skatos, ka dažas no nopirktajām biļetēm ir izrādījušās veiksmīgas (uzminēti 60-70% skaitļu) un laimēti apaļi 800 €. Neslikti priekš ieguldītiem 10-20 €, ne? 🙂

Leave a Comment