Kā ekonomēt uz drēbēm? Noderīgi padomi stilīgām un taupīgām sievietēm

1. Šķiet, ka vieglākais ekonomijas variants – tā ir izpārdošana. 

Taču realitātē izpārdošanas ne vienmēr ir tas izdevīgākais pasākums: cenas “nokritušās”, acis “skraida šurp-turp” un, lūk, arī rezultāts – tiek nopirkts vairāk nekā ieplānots, taču pats sliktākais – ka dažas no lietām jūsu maisiņā tikušas pavisam nejauši! Un būtībā – tā nav ekonomija, bet gan izdevumi.

2. Kopiet savas mantas 

Aizmirstiet par šo ieradumu – piemēram, kokvilnas blūzi mazgāt kopā ar sintētikas “legingiem” jeb stulpiņiem,  sporta biksēm, vilnas jaku un kreklu… Ievērojiet drēbju mazgāšanas instrukcijas!

3. Dodieties uz interneta-veikalu, bet tikai uz pareizo! 

Ne vienmēr iegādāties preces interneta veikalā ir izdevīgi. Kādēļ? Cik daudzi no jūsu paziņām veica pasūtījumus no Ķīnas mājaslapām, kas bija paļāvušies uz dažādām reklāmām, un pēc tam saņēmuši mantas uz trīs izmēriem lielākas, citas krāsas vai arī ļoti sliktas kvalitātes? Protams, var “uzsākt strīdus” , un veikals jums atgriezīs naudu. Taču atkal – vai tad jums nav paziņu, kas domāja, ka naudas atgriešana – tas prasa daudz laika -, un tādējādi savas iegādātās mantas izmetuši miskastēs vai arī kādam citam atdevuši? Pareizi, tādas paziņas ir katram no mums.

Mēs jums nestāstām, ka vajadzētu pilnībā atteikties no iepirkumiem interneta veikalos – vienkārši izvēlieties tos, kur, saņemot preci, kur jūs sākumā variet uzlaikot preci un tikai tad iegādāties. Otrs variants – ja preci no interneta veikala var realitātē apskatīt, jūs variet doties uz viņu biroju vai noliktavu, pielaikojot un pārliecinoties, ka šī manta piestāv – izdarīt pasūtījumu mājaslapā.

4. Salīdziniet cenas 

Neesiet slinki pirms kaut ko iegādājaties – kārtīgi pastaigājieties pa veikaliem, apskatiet cenas jūsu izvēlētām precēm, reizēm tā starpība var būt ļoti ievērojama!

5. Neizvairieties no Second-Hand jeb lietoto apģērbu tipa veikaliem 

Reizēm šajos veikalos var atrast tiešām jaunas mantas, pat ar visām oriģinālām cenu zīmēm. Ja jums nav slinkums nedaudz “parakņāties” šajā drēbju “kaudzē”, tad jūs variet atrast kaut ko patiesi  neparastu un lētu.

6. Pērciet drēbes sezonas beigās

Ziemas drēbes vislētāk iegādāties februārī-martā, bet vasara – augusta beigās un septembrī. Pamēģiniet saplānot savu iepirkšanos tā, lai jūs varētu atjaunot savu garderobi laicīgāk.

7. Mainieties ar mantām

Nē-nē, mēs nerunājam par “pusaudžu” veida drēbju apmaiņu pirms ballītēm. Eksistē tādas speciālas grupas internetā, kur var apmainīt nevajadzīgas mantas pret vairāk noderīgāko. Piemēram: grupa vietnē facebook: Atbrīvojies no lietām Rīga. Kā arī jau lielu popularitāti ieguvusī Andele Mandele!

8. Sastādiet “savējo” krāsu un fasonu sarakstus

Reizēm notiek tā, ka jūsu garderobē parādās mantas, kas veikalā piesaistīja jūsu uzmanību, taču, kas mājās uzreiz pēc pirmās pielāgošanas  tika atliktas “nenēsājamo” drēbju kaudzītē – kādēļ tā notiek? Visdrīzāk, ka jūs esat neizvēlējusies savu krāsu vai fasonu. Veltiet pāris stundiņas, lai izpētītu dažādus audumu – kas vairāk piestāvētu jūsu ādai. Tādējādi jūs varēsiet noskaidrot, kas jūs padara jaunāku un to, kas jūs padara vecāku, un kura veida kleitu, bikšu un citu drēbju fasoni padara jūs slaidāku un sniedz uzsvaru visām jūsu ķermeņa vērtībām, un kura – slēpj visus plusus .

9. Pērciet tikai to, kas piestāv vismaz pāris citām lietām garderobē 

Laikam tas ir noticis vairākas reizes: “tik pievilcīga blūze” nepiestāvēja nekam no garderobes un jaunā somiņa vispār pilnībā “ārpus stila”… Veicot pirkumu, iedomājieties vismaz trīs lietas, kuras varēsiet saistīt ar šo mantu.

10. Meklējiet sev tīkamāko veikalu! 

Vienu vai pāris reizes apmeklējiet vairākus veikalus (ja, protams, tas ir iespējams), bet pēc tam apmeklējiet tikai tos, kuri jums patiešām iepatikās: vai tas ir stils, krāsa, faktūras, fasoni, drēbes vai arī oriģinālie aksesuāri.

 

Avots: myjane.ru

Leave a Comment