Šokolādes sastāvs
Jo šokolādei ir mazāk piedevu un tauku un jo lielāks kakao sastāvs, jo ilgāks ir tās uzglabāšanas laiks. Tumšo šokolādi bez piedevām var glabāt pat gadu. Trīs mēnešus var glabāt šokolādi ar riekstiem un rozīnēm. Savukārt balto šokolādi neiesaka glabāt ilgāk par mēnesi, jo tā ir vistreknākā šokolāde, kuras sastāvā vispār nav kakao masas. Taču šokolādes konfektes ar pildījumu neiesaka glabāt ilgāk par 2 nedēļām.
Uzglabāšanas temperatūra
Šokolādi nav ieteicams glabāt ledusskapī. Straujas temperatūras maiņas ietekmē veidojas t.s. “sarma” uz šokolādes – no tās atdalās kakao sviesta kristāli, paaugstinās ūdens saturs, un tajā izšķīdušais cukurs pēc iztvaikošanas veido cukura kristālus, kas izskatās pēc sarmas. Šāda šokolāde ir mainījusi savu garšu un smaržu, taču cilvēka organismam nav bīstama. Šokolādi nedrīkst uzglabāt ilgāk par norādīto tās derīguma termiņu. Tad gan tā var kļūt kaitīga veselībai. Tāpat šokolādi nav ieteicams novietot blakus radiatoriem vai citiem siltuma avotiem, kā arī pakļaut tiešai saules staru ietekmei.
Pareiza uzglabāšana
Vislabāk šokolāde jūtas vēsā, tumša vietā 18-20 grādos un ar mitruma līmeni zem 50 %. Šokolāde viegli uzsūc smaržas, tāpēc ieteicams to glabāt slēgtā iepakojumā un tālāk no spēcīgi smaržojošām garšvielām. Parasti uz iepakojuma ir norādīti ieteicamie uzglabāšanas apstākļi – ja tie ir ievēroti gan veikalā, gan mājās, šokolāde nemainīs ne savu garšu, ne izskatu.