Triks, par kuru zina tikai daži cilvēki, atliek tikai uzvārīt tēju – tualetes pods spīdēs balts

Neizmetiet tējas maisiņu — tas iztīrīs visu jūsu tualeti. Bet tas nav tik vienkārši.

Mēs jums pastāstīsim, kāpēc jums vajadzētu iemest tējas maisiņu tualetē un visas dzīves problēmas.

Mēs visi esam pieraduši, ka tēja, tāpat kā kafija, atstāj tumšu pārklājumu uz krūzēm un zobiem. Vai viņš tiešām var palīdzēt tualetes tīrīšanā? Visticamāk, tas tikai pasliktinās problēmu – tā domā un kļūdās lielākā daļa cilvēku.

Lasi vēl: Maijā ķiploki kļūst dzelteni – nekādu problēmu. Trīs barošanas reizes un kļūs zaļāks par zaļu

Kāpēc tējas maisiņš?

Fakts ir tāds, ka tēja ir lielisks dabisks līdzeklis kaļķakmens šķīdināšanai, kas laika gaitā parādās iekšā uz “porcelāna drauga” sienām. Un šo plāksni ir ārkārtīgi grūti noņemt. Turklāt tīrīšanai ar ķimikālijām ir arī otra puse – laika gaitā skābes un sārmi bojā santehnikas ierīču virsmas emalju. Veidojas plankumi, kas “pievelk” netīrumus un aplikumu. Izrādās, jo vairāk tīri, jo ātrāk tualete kļūst nelietojama.

Bet ir vienkārša izeja, par kuru ne visi zina. Tēja efektīvi izšķīdina neredzamās ikdienas ūdens nogulsnes uz tualetes poda sienām. Ja jūs veicat šo recepti katru dienu, naktī, tad galu galā kaļķakmens neparādīsies vispār un santehnika kalpos ilgāk.

Turklāt tējas maisiņu var lietot pēc tējas dzeršanas, tāpēc šī tīrīšanas metode neko nemaksā.

Norādījumi, ko darīt ar tējas maisiņu tualetē

 

Ja piesārņojums jau ir parādījies, varat izmantot vienu vai vairākus tējas maisiņus. Vissvarīgākais, kas jāatceras, ir nepieļaut, ka maisi tiek izskaloti kanalizācijā, pretējā gadījumā tualete var aizsērēt, nevis tīrīt.

Izlietotos (slapjos) tējas maisiņus uzklāj uz vietām ar kaļķakmeni un atstāj uz 30 – 40 minūtēm. Pēc tam notīriet tualeti ar suku un parasto līdzekli kā parasti – tas attiecas uz nelieliem nosēdumiem vai vienkāršu ikdienas tīrīšanu.

Lasi vēl: Pieredzējuši autobraucēji stāstīja, kā rūpēties par savu auto, lai netiktu pie dzinēja remonta

Ja aplikums jau ir izveidojies un ir pamanāms neizskatīgi sarūsējušu vai pelēku svītru veidā, rīkojieties citādi. Paņemiet 5 – 7 tējas maisiņus un uz nakti pārklājiet ar tiem tualetes podu. Skaidrs, ka uz tualeti labāk neiet. No rīta somas tiek izmestas un tualete tiek iztīrīta kā parasti. Jūs neticēsiet, cik tīra būs jūsu santehnika – virsma dzirkstīs kā jauna!

Starp citu, jūs varat iztīrīt izlietni tādā pašā veidā. Agresīvu ķīmisko vielu vietā izmantojiet tējas maisiņus un parastos dezinfekcijas šķidrumus. Santehnika kalpos ilgāk un izskatīsies kā jauna.

Ja nevēlaties izmantot maisiņus, varat tos vienkārši brūvēt krūzītē un, kad buljons atdzisis līdz istabas temperatūrai, ieliet to tualetē. Tādā veidā jums nav jāuztraucas par to, ka maisiņi tiks izskaloti kanalizācijā, un efekts būs tieši tāds pats.

Ar tēju var tīrīt ne tikai tualeti, bet arī pannas. Tanīns un citi tējas tanīni lieliski izšķīdina tauku nogulsnes, ja karsto buljonu paturat pannā vai katliņā apmēram stundu.

Leave a Comment