Kā izvēlēties gultas matraci un lieki nepārmaksāt?

 

 

la33_4

Pievērs uzmanību šiem kritērijiem
Izvēloties piemērotāko matraci viens no kritērijiem, kuram nepieciešams pievērst uzmanību, ir Tavs vecums. Tieši šis faktors ietekmē to, kuru matraci vislabāk izvēlēties. Ikvienai vecuma grupai ir iespējams piemeklēt matraci, kas atbilst tieši šai vecuma kategorijai. Visrūpīgāk nepieciešams izvēlēties matraci tiem, kuru vecums ir no 15 līdz 25 gadu vecumam. Šajā vecumā ķermenis vēl piedzīvo straujas attīstības fāzes, tāpēc nepieciešams, lai būtu pareiza mugurkaula forma un izliekums. Tieši tāpēc vislabāk ir izvēlēties vidēji cietu matraci, jo šāds matracis spēs to nodrošināt. Savukārt vecuma grupai, kurā ietilpst cilvēki no 25 līdz 47 gadiem, ķermenis jau ir ieguvis attīstības līmeni, tāpēc nekādas īpašas rūpes nav nepieciešamas, un cilvēks var izvēlēties dažādas cietības matračus. Savukārt cilvēkiem no 47 līdz 50 gadu vecumam ir nepieciešams izvēlēties matraci, kas ļaus izjust komfortu. Šajā vecumā labāk izvēlēties mīkstākus matračus, tādā veidā nodrošinot pietiekamu komfortu ķermenim.

Kad mainīt matraci?
Bieži vien cilvēki nemaz nenojauš, ka ir laiks mainīt matraci. Ir vairāki parametri, kas nosaka to, ka nepieciešams izmest veco matraci un iegādāties jaunu. Viens no svarīgākajiem parametriem, protams, ir matrača kalpošanas ilgums. Ja konkrētais matracis Tavā īpašumā jau ir vairāk par 10 gadiem, tā ir zīme, ka nepieciešams to mainīt pret citu, labāku matraci. Protams, vēl viens acīmredzams parametrs ir čīkstēšana. Ja jūti, ka matracis sāk palikt pārāk skaļš, tad noteikti apsver jauna matrača iegādi. Gadījumā, ja miega laikā jūti atsperes, arī tas ir gana labs iemesls, lai iegādātos jaunu, kvalitatīvāku matraci. Arī nepatīkama smarža, kā arī nevienmērīga virsma ir iemesli, kāpēc vajadzētu mainīt matraci pret jaunu.

Matraču veidi
Matraču piedāvājums ir ļoti plašs un tos var iedalīt vairākās grupās. Ir pieejami atsperu bloku matrači, tāpat arī Pocket atsperu matrači, bezatsperu matrači un arī matrači uz rāmja. Katrs no tiem ir unikāls un ar saviem plusiem un mīnusiem, tāpēc rūpīgi nepieciešams apsvērt, kurš no matraču veidiem varētu būt piemērots tieši Tev. Ļoti svarīgi ir arī izvēlēties matraci pēc tā pildījuma. Viens no ekoloģiskākajiem materiāliem ir vatelīns, kā arī tūba. Ļoti populāri ir arī matrači, kuru pildījumā izmantota aitu vilna. Tā ir higiēniska un mīksta, kā arī ļoti labi silda. Matraču pildījumu izvēle ir ļoti plaša, tāpēc atliek tikai izvēlēties, kuras no īpašībām, kas piemīt konkrētajam pildījumam, vēlies redzēt savā matracī tieši tu.

Virsmatracis – vajag vai nevajag?
Ar virsmatrača palīdzību ir iespējams uzlabot esošā matrača kvalitāti, padarot to mīkstāku, siltāku, cietāku. Tāpat tas nodrošina arī to, ka būs iespējams daudz vieglāk kopt esošo matraci. Ir pieejami arī virsmatrači ar ūdensnecaurlaidīgu virsmu, kas pasargās no mitruma, ja ir tāda nepieciešamība. Gadījumā, ja ir nopirkts ciets matracis, kas rada diskomfortu, iegādājoties virsmatraci, kas pildīts ar, piemēram, lateksu, ir iespējams iegūt daudz mīkstāku matraci, tādā veidā uzlabojot savu miega kvalitāti.

Izvēloties matraci noteikti pievērs uzmanību gan tā pildmateriālam, gan arī audumam, kas izmantots pārvalka veidošanā. Īpašu uzmanību tam pievērs tad, ja Tev ir alerģija pret kādu konkrētu materiālu. Ja iegādāsies matraci, kas neatbilst šiem kritērijiem, tad neiegūsi kvalitatīvu un veselīgu miegu. Ir ļoti svarīgi izvēlēties sev piemērotāko matraci, jo tas noteiks to, cik kvalitatīvs būs Tavs miegs. Attiecīgi, ja ķermenis nakts laikā tiks pakļauts nelabvēlīgiem apstākļiem, tas atspēlēsies uz ķermeni un no rīta nejutīsies izgulējies. Savukārt, ja matracis būs kvalitatīvs un atbildīs tieši Tava ķermeņa prasībām, tad iegūsi veselīgu un kvalitatīvu miegu, un no rīta jutīsies pilnībā izgulējies un možs. Matrači mūsdienās ir pieejami ļoti plašā izvēlē, pielāgojoties cilvēku vajadzībām. Ienākot jaunākajām tehnoloģijām, arī matrači tiek papildināti ar dažādiem jaunumiem, kas ļauj iegūt savā īpašumā lielisku matraci, kas ļaus kārtīgi un veselīgi izgulēties, netraumējot savu ķermeni. Mēs bieži vien nemaz neaizdomājamiem, ka dažādas mugurkaula problēmas var tikt izraisītas nevis ikdienā, sportojot vai kā citādi noslogojot savu ķermeni, bet gan guļot. Mēs pavadām vairākas stundas miegā un nepieciešams savu ķermeni nodrošināt ar kvalitatīvu matraci!

 

la.lv

Leave a Comment