Kā mazgāt zemenes (ogu mazgāšanas padomi, kas ir laika izšķiešana)

Atšķirībā no dažiem citiem augļiem zemenes pēc novākšanas nenogatavojas, tāpēc ir ļoti svarīgi izvēlēties labākās, ko iegādāties vai novākt.

Meklējiet zemenes, kas ir kuplas, maigas un spilgti sarkanas no galotnes. Izvairieties no konteineriem ar ogām, kas izskatās mitras vai ar traipiem, vai kuros ir redzami pārgatavojušies, saspīlēti, sasitumi.

Kā uzglabāt zemenes

Lai gan ogu uzglabāšana oriģinālajā iepakojumā ir piemērota dienu vai divas, vietās, kur ogas saskaras viena ar otru, tās var mīkstināties, kas var izraisīt pelējuma veidošanos. Ja ogu uzglabāšana oriģinālajā iepakojumā ir piemērota dienu vai divas, tad vietās, kur ogas saskaras viena ar otru, veidojas sasitumi un mīkstums, kas var izraisīt pelējuma veidošanos.

Lai mazinātu ogu sasituma risku, nemazgātas ogas pārceliet uz papīra dvieļiem izklātu trauku, piemēram, seklu bļodu, paplāti.

Ja jums nepieciešams ilgāks laiks, lai uzglabātu augļus, iepazīstieties ar rokasgrāmatu par to, kā ātri sasaldēt pārtikas produktus, tostarp zemenes.

Kad mazgāt zemenes

Kā jau minējām, zemenes vislabāk uzglabāt nemazgātas.

Papildu mitrums veicina pelējuma augšanu un augļu bojāšanos. Ja iespējams, zemenes mazgājiet tieši pirms pasniegšanas.

Ja jūs noteikti vēlaties, lai zemeņu mazgāšana notiktu ātrāk, lasiet tālāk, lai uzzinātu, kā mazgāt zemenes pirms laika – tostarp papildu soli, lai pagarinātu to kalpošanas laiku.

Kā mazgāt zemenes

Ieteiktā metode, kā mazgāt zemenes, ja plānojat tās baudīt 3 dienu laikā pēc novākšanas vai iegādes:

Sausas, nemazgātas ogas jāuzglabā ledusskapī vienā slānī ar papīra dvieli izklātā traukā.
Kad esat gatavi baudīt ogas, ievietojiet veselas ogas cedulē un viegli noskalojiet tās zem vēsa ūdens.
Ar nazi nogrieziet kātiņus, pēc tam baudiet veselas (ja tās ir mazas) vai sagrieziet zemenes pēc vēlēšanās.

Ja meklējat risinājumu, kā iepriekš nomazgāt zemenes, vai cerat tās saglabāt svaigas vēl dažas dienas:

Zemenes var mazgāt ar etiķi, ja tās ir mazgātas ar ūdeni. Ļaujiet ogām mērcēties 20 minūtes;

Ievietojiet veselas izmērcētās ogas bļodiņā un viegli noskalojiet tās zem vēsa ūdens;

Rūpīgi nosusiniet visas ogas ar papīra dvieļiem;

Izžāvētas, nomazgātas ogas vienā slānī ievietojiet ledusskapī ar papīra dvieli izklātā traukā;

Lasi vēl: Jūs, iespējams, nepareizi uzglabājat citronus – lūk, kā jums vajadzētu to darīt, kā to iesaka eksperti

Kad esat gatavi ogas baudīt, ar nazi nogrieziet kātiņus. Izbaudiet ogas veselas (ja tās ir mazas) vai sagrieziet zemenes šķēlītēs pēc vēlēšanās;

Šajā procesā ir svarīgi, lai ogas pēc mazgāšanas būtu ļoti sausas, tādējādi nodrošinot labākos rezultātus un ilgāko uzglabāšanu.

 

Jums nav jātērē laiks un nauda šādiem paņēmieniem.

Produktu mazgāšana;

Cepamā soda

Daži iesaka mērcēt ogas 5 minūtes lielā bļodā, kas piepildīta ar 4 glāzēm ūdens un 1 tējkaroti cepamās sodas, pēc tam noskalot zem vēsa ūdens. Tomēr tas, šķiet, nepagarina zemeņu derīguma termiņu. Patiesībā mēs novērojam, ka ogas ātrāk mīkstinās un sadalās, ja tās netiek patērētas aptuveni vienas dienas laikā.Ja plānojat ogas baudīt uzreiz, pietiks, ja tās noskalosiet ar tīru ūdeni.;

Sāls ūdens

Vēl viens bieži popularizēts paņēmiens, kā tīrīt zemenes?
Iemērciet augļus 1 glāzes ūdens un 1 tējkarotes sāls maisījumā (maisot, līdz sāls izšķīst) un pēc tam noskalojiet zem vēsā ūdens. Mērcēšana sālsūdenī var palīdzēt no ogām noņemt mazos kukaiņus un kāpurus. Taču mēs izmēģinājumu virtuvē uzskatām, ka zemenēm tas nav nepieciešams, jo lielāko daļu mazo kukaiņu var diezgan viegli atklāt un noņemt ar neapbruņotu aci. Tomēr šai stratēģijai ir sava vieta: Mērcēšana sālsūdenī var noderēt, tīrot avenes, jo īpaši tikko novāktās, jo tajās ir vairāk stūrīšu, kuros var paslēpties mazie kukaiņi.

Labākās zemeņu receptes, lai lieliski izmantotu augļus:

Tagad, kad esat profesionālis, kā tīrīt zemenes (un kā to nedarīt), varat ķerties pie labākajiem zemeņu salātiem, kūkām un desertiem. Un neaizmirstiet arī par visām sensacionālajām pikanto zemeņu receptēm!

 

COMMENTS

Leave a Comment