Kā nesaslimt ziemā: padomi jūsu Vese***ai

Fitoterapija

Laba palīdzība saaukstēšanās novēršanā var būt fitoterapija. Pieradiniet sevi pievienot tējai rožu augļus, kumelītes, piparmētru lapas, avenes, upenes, svaigu ingveru. Skalojiet kaklu ar kumelīšu, kliņģerīšu, salvijas novārījumiem pie pirmās saaukstēšanās pazīmes. Divas reizes nedēļā ejiet vannā, kur pievienoti priežu skuju, kumelīšu, nātru, salvijas, eikalipta novārījumi.

Gaisa mitrināšana

Regulāri vēdiniet dzīvokli un darba zonu, sekojiet gaisa mitruma daudzumam telpā. Sauss, putekļains, silts gaiss ir ideāla vide elpošanas ceļu slimību izraisītājiem. Turklāt sausais gaiss – ir organisma izturības pret infekcijām, samazināšanas iemesls, rada ātru nogurumu, sliktu miegu. Mēģiniet intensīvi ventilēt telpu ik pēc 3 stundām. Atveriet plašu logu un atstājiet telpu 5 minūtes, cieši aizverot durvis. Kad atrodaties telpā, pilnībā aizveriet logu. Tas būs pietiekami, lai labi izvēdinātu istabu, to neatsaldējot.

Noteikti samitriniet gaisu telpās. Ideāls risinājums ir iegādāties īpašu gaisa mitrinātāju un higrometru. Bet, ja jums šāda iespēja nav, izmantojiet visvienkāršākos un pieejamākos veidus: uz radiatoriem uzkariet mitru dvieļus, novietojiet traukus ar ūdeni uz palodzes, katru dienu tīru ūdeni.

Lasīt arī: Raganas zīme: kas tas ir?

Sekojiet līdzi savai elpošanai

Neļaujiet deguna gļotādai nožūt. Mitrinātā gļotāda ir visefektīvākā barjera saaukstēšanās izraisītāju veidam. Aukstā gaisā, telpās ar sausu gaisu tās ātri zaudē visas tā aizsardzības īpašības. Tas ir vēl viens iemesls, kāpēc ir tik svarīgi kontrolēt mitrumu dzīvoklī un darbā. Ja, neraugoties uz visiem pasākumiem, kas veikti gaisa mitrināšanai, jūs joprojām jūtat sausumu degunā, izmantojiet aerosolu, kas balstīts uz sterilu izotonisko nātrija hlorīdu vai jūras sāli. Parasti viņiem nav nelabvēlīgu reakciju un tie ir ļoti efektīvi.

Vispārējie higiēnas noteikumi
Noteikti nomazgājiet rokas pēc atrašanās sabiedriskajā transportā, veikalos, kl**ikās vai citās sabiedriskās vietās. Nēsājiet mazu roku dezinficējošu pudeli vai mitrās salvetes ar dezinfekcijas līdzekli un regulāri apstrādājiet savas rokas dienas laikā.

Norūdīšanās

Sāciet rūdīties. Ja jūs domājat, ka lai norūdītos, noteikti jālej ledus auksts ūdens virsū, staigāt basām kājām pa sniegu un izpildot citas eksekūcijas lietas, tad jums ir nepareizs priekšstats par to. Pirmkārt, tas ir pakāpenisks process, nostiprinot dabiskās aizsargspējas, uzlabojot vispārējo tonusu un veiktspēju, un galu galā – lai uzlabotu veselību. Sāciet ar nelielu: kontrasta dušu, ejiet svaigā gaisā, regulāri vēdiniet telpas. Pakāpeniski padariet ūdeni vēsāku, pastaigājieties ilgāk un samaziniet temperatūru telpā. Jūs pats nepamanīsiet, kā iemācīsities baudīt auksto ūdeni un svaigu gaisu, un vienlaikus sajutīsiet spēka pieaugumu un kļūsiet noturīgāks.

Gripas epidēmijas vai stipras saaukstēšanās laikā mēģiniet izvairīties no cilvēku pūļiem, it īpaši ierobežotās un aizēnotās telpās. Ja iespējams, ierobežojiet uzturēšanos sabiedriskajā transportā, polikl**ikās un citās iestādēs.
Un atcerieties: jo agrāk jūs sākat virzīties ķermeņa un tā aizsardzības stiprināšanas virzienā, jo lielākas ir jūsu izredzes izvairīties no slimībām jebkurā gada laikā.

Lasīt arī: Vai ir vērts mēģināt pāraudzināt savu vīru?

Netradicionālie līdzekļi pret saaukstēšanos

Ja saaukstēšanās tomēr ir skārusi, ar ko mēs parasti barojam un dzirdam slimniekus? Vistas buljons, tēja ar avenēm. Pēdējos gados ingvers ir kļuvis ļoti populārs. Un kādi citi garšīgi ēdieni var kļūt par glābiņu?

• Pikants dārzeņu buljons reģenerācijai. Nevis gaļas, bet, dārzeņu buljons ir vislabāk piemērots pacienta izturības saglabāšanai. Vāriet dziedinošo zupu no jeb kuriem dārzeņiem (varat arī pievienot zivis) ar čili piparu, ķiploku un ingveru. Garšīgs un noderīgs. Zupu pasniedz karstu.
• Bumbieris pret temperatūru. Bumbieriem ir viegls temperatūru samazinošs efekts. Satur daudz organiskā cinka, ogļhidrātus, vitamīni C un P, karotīns un mikroelementi. Bronhītam ieteicams lietot žāvētu bumbieru kompotu, lai mazinātu klepu.
• Karija mērce profilaksei. Pateicoties pākšaugiem, kas ir daļa no karija mērces, organismā tiek novērsta vīrusu attīstība, un tiek novērsti saaukstēšanās simptomi. Tāpēc, cik bieži vien iespējams, pagatavojiet ēdienus ar šo mērci aukstajā sezonā.

Speciālista komentārs

Akūtu elpceļu infekciju ārstēšana ar tautas līdzekļiem var būt tikai simptomātiska: jūs varat samazināt temperatūru, sausu klepu vai atvieglot atkrēpošanu. Tas nozīmē, ka jūs nepaātrināsiet atveseļošanos, bet atvieglosiet pacienta stāvokli. Neaizmirstiet par bagātīgu siltu dzērienu un vēsu mitru gaisu telpā.

 

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

COMMENTS

Leave a Comment