Kā nesaslimt ziemā: padomi jūsu Vese***ai

Ziema tiek uzskatīta par saaukstēšanās sezonu gan bērniem, gan pieaugušajiem. Kas jādara, lai nomainītu šo nepatīkamo tradīciju un pavadītu ziemu produktīvi un interesanti, neuztraucoties par zālēm, došanos pie ārstiem un piespiedu atrašanos gultā?

Šīs vienkāršās, bet efektīvas metodes palīdzēs jums izdzīvot ziemā bez gripas un saaukstēšanās.

Vakcinācija
Šodien visefektīvākais līdzeklis gripas profilaksei ir vakcinācija. Tas var ievērojami samazināt saslimstību un mazināt bīstamo sirds un As**svadu, un elpošanas sistēmu sarežģījumu iespējamību.

Vakcinācija ir nepieciešam galvenokārt:
• bērniem vecumā no sešiem mēnešiem līdz 15 gadiem;
• cilvēkiem, kas vecāki par 60 gadiem;
• tie, kuri cieš no hroniskām sirds, nieru, elpošanas orgānu slimībām, cukura diabēta utt., kā arī bieži ilgstošas elpošanas sistēmas slimībām;
• personas, kas pēc profesijas pastāvīgi sazinās ar lielu skaitu cilvēku: Vese***as aprūpes darbinieki, skolotāji, transporta un apkalpojošie darbinieki un citi;
• karavīriem, kas dzīvo kopējās kazarmās.

Lai būtu pēc iespējas efektīvāka, vakcinācija ir nepieciešama septembrī – oktobra pirmajā pusē. Šajā gadījumā, gripas epidēmiju sākumā, jums būs izveidojusies imunitāte.

Lasīt arī: Kā sadzīvot ar vīra māti

Ēst pareizi!

Jūsu uzturā jābūt svaigiem augļiem un dārzeņiem, riekstiem, graudaugiem, dažādiem zaļumiem un citiem pārtikas produktiem, kas bagāti ar vitamīniem un mikroelementiem. Ņemiet vērā, ka ievērojami samazināsies derīgo vielu saturs produktos uzglabāšanas un gatavošanas laikā. Tāpēc, tase svaigu ogu un augļu dos daudz vairāk priekšrocību nekā tāds pats daudzums kompota, ievārījuma vai sulas no iepakojuma. Starp citu, pretēji tautas uzskatam, galvenais C vitamīna avots nav ne apelsīni, ne citroni. Daudz vairāk tā ir rožu augļos, upenēs, sarkanajā paprikā, Briseles kāpostos, pētersīļos un kivi.

Vitamīni

Aukstā laikā, ir ieteicams papildināt uzturu ar uztura bagātinātāju, īpaši multivitamīniem un preparātiem, kuru sastāvā ir zivju eļļa, žeņšeņs, Sibīrijas žeņšeņa, rožainā radiola, bišu produkti. Tie palīdzēs palielināt ķermeņa izturību pret infekcijām un nelabvēlīgiem laika apstākļiem. No vitamīnu preparātiem visnoderīgākie ir tie, kas satur vitamīnus C, A, E, B, magniju, cinku. Ja Jums ir kāda hroniska saslimšana, pirms jebkuru piedevu lietošanas sazinieties ar savu ārstu.

Turpini lasīt nākamā lapā…

COMMENTS

Leave a Comment