Kā notievēt ar augļu palīdzību

Kas ir augļu dzīvesveids

Sākotnēji zem šī termina bija domāts  īpašs dzīvesveids, nevis tikai diēta.  Cilvēks, kas ievēro augļu dzīvesveidu, sekoja mērķim sasniegt garīgo virsotni un pietuvināties Dievam. Tika uzskatīts, ka pirmie cilvēki uz zemes- Ādams un Ieva- apmetās Ēdenes dārzā un ēda tikai augļus, kas auguši turpat.

Vārdu sakot, šis princips tika izsmelts no Bībeles, kur teikts, ka cilvēkam ir Dieva dota zāle ar sēklām un  koks ar augļiem, lai to visu lietotu pārtikā.

Mūsu laikos  notievēšanai nereti izmanto receptes, kas balstītas uz viena konkrēta auga veida lietošanas: vai nu tikai augļi, vai nu tikai dārzeņi, vai nu tikai graudaugu un pākšaugu produkti. Bet neviena no šīm diētām nav sabalansēta un pilnībā nekaitīga organismam. Bet japāņi spēja izgudrot savu metodi, kas ļauj efektīvi samazināt svaru, pie tam neliedzot sev prieku našķoties ar saldiem un sulīgi svaigiem augļiem. Iepazīsimies tuvāk ar japāņu dietologu piedāvājumu.

Japāņu augļu diēta

Šis notievēšanas veids oficiāli “piedzimis” Japānā 2008. gadā.  Tieši tad pie dietologiem atnāca sieviete, pēc profesijas farmaceits, un mīloša sieva pēc aicinājuma, kura dalījās ar savu metodi, kas ļāvusi viņas vīram nomest 15 kilogramus pusgada laikā.

Šo diētu, ko pareizi izstrādājuši japāņu speciālisti- dietologi, sāka dažreiz saukt “banānu rīts”, par cik tās pamatā jābūt obligātai ikdienas izmantošanai brokastīs vienam banānam un vienai glāzei ūdens istabas temperatūrā.  Un līdz otrajām brokastīm mutē nedrīkst nokļūt ne ēdiens kripatiņa, ne ūdens pile.

Skan draudīgi? Pavisam nē un tūlīt paskaidrosim, kādēļ.

Banāni diētu laikā

Veltīgi daudzi uzskata, ka banāns, viennozīmīgi , aizliegts cilvēkiem, kas sapņo par notievēšanu. Tas ir viens no dietoloģiskajiem mītiem, kuru viegli atmaskot. Tātad:

  • Banāns ļoti ātri un uz ilgu laiku spēj remdēt izsalkuma sajūtu, pateicoties tajā esošajam augļu cukuram. Ir svarīgi tikai nepārēsties.
  • Viens vidēja izmēra nogatavojies banāns satur ne vairāk par 70 kkal.
  • Tauki šajā produktā praktiski nav.
  • Banāns ir bagāts ar kāliju, magniju, dzelzi, fosforu, kalciju un nātriju un vēl arī cinku, mangānu, selēnu un fluoru, bez tam, šajā produktā ir daudz  B, A, C, E, K Un PP grupas vitamīnu.
  • Banāns, atšķirībā no citiem augļiem (piemēram, citrusaugļiem), nekairina kuņģa gļotādas.
  • Un, visbeidzot, banāns spēj izvadīt lieko šķidrumu no organisma, novēršot tūsku un ļaujot zaudēt “ūdens” svara gramus.

Bez tam banāns spēj samazināt stresu un uzlabot garastāvokli, tieši tādēļ viņš ir ļoti veselīgs cilvēkiem, kuri daudz un saspringti strādā. Bet japāņi, kā zināms, tieši tā arī strādā.

Kontrindikācijas un uzturs

Saprotams, kas vienam cilvēkam ir veselīgs, tas otram var izrādīties kaitīgs.  Tādēļ rīta banānu diētu nerekomendē cilvēkiem, kas cieš no trombu izveidošanās riska, gastrīta, nieru un/ vai aknu mazspēju, cistisko fibrozi, fenilketonūriju.

Piedāvājam jūsu uzmanībai diētas piemēru ar produktu norādi, kas spēj aizvietot viens otru.  Mēs veicām akcentu uz banānu brokastīm, par cik tieši šis neparastais piegājiens daudzajās diētās ir augļu dzīvesveida pamatā pēc japāņu stila. Bet (un arī ļoti svarīgi) tievējoša japāņa uzturs sastāv no  daudzveidīgiem augu produktiem un jūras veltēm un japāņu dietologi nerekomendē atdot priekšroku vienveidīgam uzturam.

  • Brokastis: Banāns un ūdens glāze. Ja jūs esat zaļās tējas cienītāja, tad to var izdzert parastā ūdens vietā, bet atcerieties- nekāda cukura!
  • Otrās brokastis:  viena vārīta ola, kas svarīgi, tas ļaus kompensēt olbaltumvielu trūkumu uzturā. Bet ēst olas var ne biežāk kā divas reizes nedēļā, pārējo laiku var izmantot  100 g riekstu (lazdu rieksti, Indijas rieksti, mandeles)  vai 4-5 vārītas garneles, bet bez sāls.
  • Pusdienas: vārīta vai sautēta zivs, sojas tofū siers, salāti no svaigiem kāpostiem (vai vārītiem burkāniem), kas aplieti ar augu eļļu, zaļā tēja.
  • Launags:  svaigs ābols (vai cits auglis, izņemot banānu), jebkura dārzeņu sula.
  • Vakariņas: vārītas garneles, mīdijas (vai citi vārīti jūras produkti, var jūras kokteili, tikai ne eļļā vai marinādē) rīsi un citi graudaugi bez sāls. Burkānu vai seleriju sula.
  • Pirms miega var izdzert glāzi tomātu, seleriju vai burkānu sulas vai tasi zaļās tējas bez cukura.

Pats galvenais – neēst pēc pusnakts!

Un pēdējais, kas ļaus pieņemt gala lēmumu par augļu dzīvesveidu japāņu stilā: atcerieties, vai bieži esat redzējuši apaļīgus iedzīvotājus uzrietošās saules valstī? Protams, izņemot slavenos sumo cīkstoņus, bet tas jau ir pavisam cits stāsts.

Avots: www.passion.ru

Leave a Comment