Kā pagatavot kraukšķīgas kartupeļu kroketes: oriģināla piedeva un lieliska uzkoda

Ja esat noguris no ierastajām piedevām un meklējat jaunas idejas, izmēģiniet šo recepti.

Kartupeļus var pagatavot dažādos veidos. Viens no interesantākajiem un garšīgākajiem veidiem ir kartupeļu kroketes.

Sastāvdaļas

Kartupeļi – 500 g

Milti – 120 g

Olu dzeltenumi – 2

Sviests – 200 g

Lasi vēl: Kā palielināt savas izredzes sasniegt mērķus 2024. gadā

Pagatavošana

Vārītus kartupeļus nomizo un sasmalcina gaļas mašīnā vai blenderī. Atdzesē. Sāli sajauc ar miltiem un dzeltenumiem, pievieno kartupeļu biezeni.

No iegūtās mīklas masas izvelt garas nūjiņas, kas ir tik biezas kā rādītājpirksts. Sagriež 7-8 cm garās nūjiņās.

Cepiet kroketes uzkarsētā eļļā, līdz tās apbrūnē. Ja nevēlaties kroketes cept uzkarsētā eļļā, tās var apcept uz pannas. Lai to izdarītu, pirms cepšanas tās iemērc sakultās olās un apviļā rīvmaizē.

 

Leave a Comment