Kā palielināt savus ieņēmumus

Stimuls saprātam

Tas var likties aplami, bet dažreiz mums patiesībā nav stimula tam, lai vairāk pelnītu. Kad naudas ir pietiekami tekošajiem izdevumiem, saprāts var vēlēties vairāk, taču dvēsele- ne pavisam.

Te arī rodas patstāvīga tā brīža atlikšana, kad jūs beidzot ķersieties klāt sava labklājības līmeņa paaugstināšanai.  Kā arī ja grūtības ar finansēm vairāk jūtamas, saprāts ņem virsroku (jo tas ir atbildīgs par to, lai jūs būtu paēdis un apģērbies)- un jūs atrodat sevī spēkus pastrādāt daudz vairāk.

Ja jūsu maks ir pilns ar naudas zīmēm, lai arī tās paredzētas konkrētajām vajadzībām, jūs vienalga domājat, ka palicis vēl daudz un kaut kā netīk uzņemties uz sevis lieku slogu.  Un kad ieplānotie izdevumi jau veikti, jūs labi redzat, ka pārpalikums ir pavisam neliels.

Pilnībā loģiski būs stimulēt saprātu darbībai, veicot visus ieplānotos tēriņus  uzreiz pēc naudas saņemšanas. Saskaitiet, cik palicis un padomājiet  par to, ko jūs darītu ar esošo summu, ja tā būtu lielāka.

Stimuls dvēselei

Dažreiz tas, kas liekas kā slinkums, ir tikai dvēseles stāvoklis. Vai to var iepriecināt pats fakts, ka jums vienkārši ir vairāk  naudas? Diez vai, tādēļ, ka dvēsele dzīvo ar sajūtām.

Iedomājaties, cik brīnišķīgi jūs jutīsieties, kad varēsiet palutināt ar to, ko jums jau sen gribējās! Nu pavisam cita lieta, ne tā?

Kārtība domās

Lielākoties mēs saņemam tieši to, ko sagaidām, t.i. to, kam iekšēji esam gatavi. Lai lieki netērētu spēkus  uz naudas pelnīšanu tukšā, izanalizējiet, ko jūs domājat par naudu.

Vai iedomājaties sevi patiesībā materiāli nodrošināta? Cik komfortabli jūs tad jūtaties? Vai redzat sevi saņemot lielu peļņu un pie tam nogurusi pārslodzes dēļ? Vai mierīgi nodarbojaties ar mīļu lietu un tādējādi esat pietiekami bagāta?

Realizējas tieši tā bilde, kura labi iesakņojusies jūsu galvā. Tā kā, pirms ķerties klāt ienākumu paaugstināšanas misijai, izdariet izvēli un sajūtiet  to.

Kādēļ tā sanāk?

Izskaidrot, kādēļ realizējas tieši tas scenārijs, kuru uzskatāt  par vairāk iespējamu, ir ļoti vienkārši.

Teiksim, Jūs iedomājaties, ka kaut kādā veidā paaugstināja jūsu kvalifikāciju, jums pašai sagādā prieku sajust, cik laba esat, jo jūs sāk vairāk novērtēt un peļņas paaugstināšana neliks gaidīt. Ko jūs darīsiet? Paaugstināsiet kvalifikāciju, tāpat saņemsiet baudu, atzīmējot, ka tuvojaties mērķim.

Tomēr ja pēc jūsu uzskatiem vienīgais veids kā paaugstināt ieņēmumus- ir meklēt papildus darbu, tieši to jūs arī izdarīsiet. Tādā veidā jūsu attieksme tieši ietekmē jūsu rīcību.

Izvēlieties pozitīvu bildi un pajautājiet sev, kāds varētu būt pirmais solis, lai pietuvotos vēlamajam. Nenovērtējiet gala mērķa realitāti, tagad jums jābūt interesei tikai par to, ar ko sākt. Citi lēmumi nāks procesa laikā.

Dažādi formulējumi

Daudzi uzskata, ka lai panāktu vēlamo, mērķis sev jāuzstāda skaitļos. Ja uz jums tas iedarbojas, lieliski! Bet ja izlasot iepriekšējos punktus, jūs apzinājāties, ka vēlaties naudu visdrīzāk ar prātu, nevis dvēseli, lai par jūsu mērķi kļūst pārticība un dvēseles labsajūta no tā, ka jums nav jārūpējas par naudu

Koncentrējaties uz to, iedomājaties sevi nākotnē, ka sasniedzat vēlamo mērķi.

Prasiet vairāk

Visbiežāk mēs saņemam tieši tik naudas, cik sevi vērtējam.  Nepārliecinātība pār sevi samazina cilvēka prasības. Blakus jums var būt cilvēki, kuru kompetence nav labāka par jūsējo, kaut gan viņi var saņemt vairāk, tā kā uzvedas pārliecinoši un pieprasa vairāk.

Acīmredzami vadītāji pārrunu laikā nepiedāvās algu lielāku kā darba meklētāja ierakstītajā CV. Tāpat kā nepieliks pie algas, ja nojauš, ka darbinieks arī tāpat mierīgi var turpināt strādāt.

Pārliecība pār sevi

Līdz galam nenovērtē sevi ļoti daudzi. Viņiem vienkārši prātā neienāk uzskatīt par sasniegumu kaut ko no tā, ko viņi dara ikdienā.

Lai gūtu pārliecību pār sevi, iekārtojiet burtnīcu, kurā pierakstīsiet pat vismazākās uzvaras, kuras veicāt dienas laikā. Atgriezieties laiku pa laikam pie saviem ierakstiem un jūs sapratīsiet, ka gūstat panākumus biežāk kā liekas.

Salīdziniet apstākļus

Uzziniet, cik mūsdienās saņem jūsu līmeņa speciālisti citās kompānijās. Apskatieties, cik daudz ir atvērtas vakances uz kurām jūs varētu pretendēt.

Ja alga ir augstāka par jūsējo, bet nevēlaties mainīt darba vietu, tad šis ir iemesls, lai aprunātos ar priekšniecību. Tirgus situācijas pārzināšana liks jums justies pārliecinošāk pār sevi. Iespējams, jūsu darba devējs arī zina, ka esat pelnījusi vairāk, taču ja reiz klusējat, tad nesteidzas piedāvāt jums paaugstinājumu pats.

Salīdziniet tāpat pienākumu daudzumu ar honorāra lielumu. Ja savā darbā paliekat līdz vēlai stundai, tas ne tikai ierobežo jūsu privāto dzīvi, bet arī liedz iespēju piepelnīties. Tad pat darbs ar tādu pašu algu, bet normētu darba laiku, būs jums izdevīgāks.

Paaugstiniet kvalifikāciju

Kvalifikācijas paaugstināšana- diezgan iedarbīgs veids kā nostiprināt pārliecību pār sevi, tā arī ienākumu palielināšanos.

Ja vēlaties apmeklēt kursus, tad pirms tērēt naudu, iedomājieties, kā tie palīdzēs paaugstināt jūsu ieņēmumus. Neviens saprātīgs uzņēmējs neieguldīs naudu jaunā projektā, neaprēķinot tieši, kad un kādā apmērā šie ieguldījumi atmaksāsies.

Ja jūs palaižat šo brīdi , vienkārši turot galvā formulu “jo augstāka kvalifikācija- jo augstāka alga “, tad palīdzat naudu nopelnīt citiem, nevis sev. Jums jāinteresē to zināšanu un prasmju iegūšana, kuras garantēti palīdzēs nopelnīt vairāk.

Tā piemēram pārdošanas treniņi, uz kuriem var uzstāt darba devējs, diezgan iespējams paaugstinās jaunā menedžera ienākumus, bet diez vai  dos naudas labumu pieredzējušam strādniekam.

Pavisam nav obligāti kādam kaut ko maksāt, galvenais, lai jūs labi saprastu, kādas zināšanas un iemaņas ir jums vajadzīgas un kur tās gūt.

Avots: www.kleo.ru

Leave a Comment