Kā pareizi ēst šokolādi– iepriekš nedzirdēti fakti!

 

sokolade-44255579

Nopērkot  šokolādes tāfelīti, noteikti nelieciet to uzreiz ledusskapī, jo šokolādei nepatīk krasas temperatūras svārstības. Ideālie nosacījumi, šokolādes baudīšanai ir 22 – 24 grādu temperatūra, mērens sausums un dienas gaisma! Baltā šokolāde labi iet kopā ar riekstiem, ogām un Brī sieru! Piena šokolādes garšu vislabāk atklās apelsīni, zemesrieksti, godži ogas un arī bekons, kam noteikti ir grūti noticēt! Tumšo šokolādi speciālisti rekomendē pamēģināt kopā ar sālītu karameli, piparmētru, laimu, vīnogām un jūras veltēm! Ja runā par šokolādes saderību ar dzērieniem, tad baltā šokolāde vislabāk sader ar jebkuru baltvīnu, piena šokolādi var baudīt kopā ar portvīnu vai rozā vīnu, bet tumšā vislabāk iet klāt tieši sarkanvīnam! Zelta likums – vīnam jābūt saldākam par šokolādi!

Rekomendācijas:

  • Ja nekad agrāk neesat mēģinājis šokolādi, kas satur 85 %- 100 % kakao, tad to arī nevajadzētu darīt, jo tā Jums var likties pārāk rūgta un Jums principā vispār zudīs vēlme pēc tumšās šokolādes.
  • Necentieties šokolādi ēst ātri – tas neremdinās izsalkumu un baudu Jūs no tā noteikti negūsiet!
  • Šokolādi nevajadzētu arī kost – paturiet šokolādes gabaliņu mutē, lai tas nedaudz pakūst, jo tikai tā Jums maksimāli atklāsies šokolādes īstā garša, pie tam Jūs tādā veidā arī neļausiet sev apēst pārāk daudz šī saldā kāruma!
  • Vajadzētu izvairīties no šokolādes, kas nav svaiga, jo tā jau ir zaudējusi pusi no savas vērtības – savu neatkārtojamo smaržu!
  • Šokolādi nevajadzētu ēst tukšā dūšā, jo, lai no šī saldā našķa gūtu baudu, Jums vajadzētu nogaidīt vismaz pusstundu pēc savas kārtējās ēdienreizes!

 

Leave a Comment