Kā sagaidīt vasaru pienācīgā formā?

89

Pavasaris jau ir sācies un pavisam ātriem soļiem pienāks vasara un sāksies pludmales sezona. Esam sagatavojuši ieteikumu sarakstu, kurus, ievērojot ikdienā, līdz vasarai sasniegsi lielisku formu!

Pavasaris ir laiks, kurā īpašu uzmanību jāpievērš, lai organisms atjaunotu savus vitamīnu un minerālvielu krājumus.

Pirmais un svarīgākais noteikums, lai sasniegtu vēlamo rezultātu, un, sagaidot vasaras sezonu, izskatītos lieliski ir jāēd pareizi.

Uzņemiet pietiekoši daudz šķidruma!

op

Diennaktī ieteicams uzņemt 1,5 – 2 litri šķidruma (dzērienos un ēdienā). Šķidrumam ne obligāti jābūt tīram ūdenim, tās var būt tējas, zupas, augļi, sulas, veselīgi kokteiļi.

Ūdens

Visiem zināms, ka ūdens ir svarīgākā dzīvības un mūsu organisma sastāvdaļa. Tādēļ, jāpievērš īpaša uzmanība ūdens kvalitātei, kādu lietojam. Lieto ūdens filtrus, lai būtu drošs, ka ūdens, ko lieto uzturā, ir tīrs un nekaitīgs Vese***ai.

Svaigi spiestas sulas

jh

Daudz veselīgākas par veikalā nopērkamajām sulām, protams, ir svaigi spiestās sulas. Viena glāze svaigi spiestas sulas no rīta būs lieliska enerģijas deva visai dienai! Taču, noteikti, nevajadzētu arī pārspīlēt ar sulu daudzumu un rūpīgi izvēlēties kādu augļu sulu lietot uzturā, jo augļi satur cukuru un ne visu augļu sulas var lietot neierobežotā daudzumā. Vese***ai ļoti ieteicama ir burkānu sula. Dārzeņu sulu pagatavošanas izmaksas būs zemas, kā arī sulu vari pagatavot no tepat Latvijā audzētiem un ekoloģiski tīriem dārzeņiem, varbūt pat no sava dārza, ja ir tāda iespēja.

Veikalos nopērkamas dažādas sulu spiedes, gan automātiskās, gan manuālās sulu spiedes. Citrusa augļu sulu spiedes, kas nav automātiskas, ir piemērotas tikai citrusa augļu spiešanai.

h

Lai izspiestu sulu no dārzeņiem un citiem cietākiem augļiem, būs nepieciešama elektriskā sulu spiede.

Elektrisko sulu spiežu cenas var būt no 30 līdz pat vairākiem simtiem eiro, atkarībā no funkcijām – vai sulu spiede izspiež gan lielus, gan mazus augļus un dārzeņus, kāda ir sulu spiedes motora jauda, trauka ietilpība un cik parocīga ir sulu spiedes tīrīšana. Euronics veikalos un internetveikalā ir pieejams plašs sulu spiežu klāsts, sākot no vienkāršākām līdz pat ļoti jaudīgām sulu spiedēm.

Veselīgi kokteiļi

kjb

Lai pagatavotu veselīgi kokteili, tev būs nepieciešams blenderis. Blenderī vari gatavot ne tikai augļu vai sulu kokteiļus, bet vari pagatavot arī veselīgu brokastu kokteili no graudaugu pārslām, pievienojot pārslām, jogurtu vai tīrkultūru, sulu un augļus. Šādu kokteili vari izdzert brokastu putras vietā, tā pagatavošana būs ātra un ērta. Pārsvarā visu blenderu traukus var ievietot trauku mazgājamajā mašīnā, līdz ar to tie ir viegli kopjami.

Ir arī blenderi, kuros var blenderēt karstus šķidrumus – šāda tipa blenderos var pagatavot veselīgas dārzeņu krēmzupas.

Pievērsiet uzmanību produktu uzglabāšanai un gatavošanai!

nj

Ļoti lielu ietekmi uz pārtikas kvalitāti atstāj produktu uzglabāšana un produktu gatavošana atbilstošā temperatūrā. Termiskās apstrādes procesā mikroorganismi iet bojā un karstums novērš baktēriju vairošanos. It sevišķi zivīm un jēlai gaļai nepieciešama īpaša apstrāde gatavošanas procesā, jo uz šo produktu virsmas ir mikroorganismi.

Gatavojiet ēdienu veselīgi, izmantojot vārīšanas, sutināšanas un tvaicēšanas metodes!

Šeit lieti noderēs tvaicēšanas katls! Tvaicēšanas katli mūsdienās vairs nav nekāda ekstra un pieejami par pieejamām cenām jebkuram. Tvaicēšanas katls ir neatņemams rīks ikviena cilvēka virtuvē, kuram rūp sava Vese***a un izskats!

 Izvairies no saldumu lietošanas!

kg

Veselīgs našķis ir svaigi vai žāvēti augļi. Bet vai zināji, ka pavisam vienkārši un ērti vari pagatavot žāvētus augļus mājās pats? To tu vari izdarīt ar augļu žāvēšanas ierīci. Protams, žāvētās ogās un augļos būs mazāk vitamīnu un vērtīgo uzturvielu kā svaigos augļos un ogās, bet tomēr tas būs veselīgāk, nekā našķoties ar kūkām un šokolādi.

Nodarbojies ar fiziskām aktivitātēm!

kh

Seko līdzi, lai būtu balanss starp uzņemtajām un patērētajām kalorijām. Lai atgūtu formu patērēto kaloriju daudzumam jābūt lielākam, nekā uzņemto. Internetā atrodami kalkulatori un formulas, pēc kurām var aprēķināt diennaktī nepieciešamo kaloriju skaitu, taču vislabāk konsultēties ar uztura speciālistu, kas izstrādās speciālu programmu.

Ērts veids, kā sekot līdzi laikam, pulsam, un patērētajām kalorijām ir lietot pulsometru.

Pulsometrs nodrošinās precīzus un viegli mērāmus rezultātus, kā arī pildīs informatīvās funkcijas, pateicoties spējai norādīt laiku, datumu, kā arī programmējamajam modinātāja signālam.

Masāža

Lieto masažieri mājās, masējot problemātiskās zonas, lai stimulētu As**sriti kājās. Masažieri lieliski noderēs pēc smaga treniņa, lai noņemtu sasprindzinājumu muskuļos.

Regulāri sveries!

Regulāra svēršanās no rītiem tevi disciplinēs, un tā varēsi visu laiku sekot progresam. Euronics veikalos un internetveikalā no plašā svaru klāsta varēsi izvēlēties sev piemērotāko gan dizaina, gan funkciju ziņā. Jaunākie svaru modeļi ir savienojami ar datoru, kas visu laiku monitorēt svara izmaiņas, svari aprēķinās arī tavu ieteicamo ķermeņa svaru.

Avots:1024px-Euronics_logo.svg

Leave a Comment