Kā pārtraukt uztraukties, lai baudītu labu nakts miegu?

  1. Ja tu par kaut ko uztraucies vai par kaut ko baidies, pajautā sev, kāda ir iespēja, ka tas tiešām notiks? Bieži vien, apdomājot reālās iespējas, mēs saprotam, ka esam ļoti pārspīlējuši un realitāte nav tik biedējoša, kā šķiet.
  2. Vēl viens svarīgs jautājums, ko apdomāt: Ja uztraucies par problēmu, vai ir kaut kas, ko tu vari darīt, lai to novērstu? Ja ir, tad rīkojies. Bet, ja nav, kādēļ pavadīt savu laiku uztraucoties par to, ko nevari ietekmēt?
  3. Beidzamais jautājums, ko sev pajautāt: Kā bailes tās ir? Vai tās tiešām ir tavas bailes? Vai varbūt tavi pārdzīvojumi nemaz nav tavi. Iztēlojies šo uztraukumu kā bumbu, ko tu vari ielikt kastē. Tu šos uztraukumus tur ieliec, kasti aizlīmē un nosūti prom.
  4. Ja nu baiļu iepakošana un nosūtīšana nestrādā, pasaki sev: „Es par to uztraukšos rītdien.” Tavs prāts būs mierīgs, zinot, ka tu apzinies bailes, tikai pievērsīsies tām vēlāk.
  5. Ja par kaut ko baidies, iztēlojies labāko rezultātu, kā tas viss var beigties. Tas ir tikpat viegli kā iztēloties sliktāko iespējamo scenāriju. Bet atšķirība ir tāda, ka tev ir nepieciešams domāt to labāko, lai tu ātrāk iemigtu.
  6. Meditē. Doties mierīgā pastaigā. Svaigs gaiss un mērenas aktivitātes ir kā nemedicīniskās miega zāles.
  7. Kopumā – rūpējies par savu ķermeni. Regulāri sporto. Uzņem uzturā Omega3 taukskābes un vitamīnu B : tie regulē nervu darbību un uztur to kārtībā.
  8. Sagatavo savu guļamistabu. Iztīri to, pārvieto visas elektroierīces uz citu telpu, vietu. Nelādē telefonu tev blakus. Guli maksimāli iespējami tumšā istabā.
  9. Vienmēr centies iet gulēt vienā un tajā pašā laikā. Un centies neēst apmēram trīs stundas pirms miega.
  10. Izmēģini dažas „laba miega” tējas, piemēram, baldreiāņu tēju.

Avots: 

zvaigžņu tulks

Leave a Comment