Kā patiesībā Mēness ietekmē augu augšanu un attīstību

Dilstoša mēness laikā augu enerģētiskais lauks ir orientēts no saknēm uz augšu, tāpēc, nosacīti runājot, palielinās enerģētiskais piesātinājums un spiediens tajā auga daļā, kas atrodas virs zemes.

Saknes šajā brīdī nav tik jūtīgas pret dažādiem bojājumiem, tāpēc šajā laikā augus nepieciešams griezt vai pārstādīt, jo tiek dots impulss guļošajiem pumpuriem, un tie mostas gatavi intensīvai augšanai, aktīvi parādās jauni dzinumi. Nevajag pārāk aizrauties ar apgriešanu, jo augs var zaudēt daudz sulas un iet bojā.

Šajā fāzē (11-12 dienas) ieteicams: stādīt, pārstādīt, apstrādāt augsni, laistīt, barot ar minerālvielām, sagatavot spraudeņus tālākai sakņošanai.

Jaunajam mēnesim raksturīga zināma Zemes gravitācijas spēka pavājināšanās, kas nozīmē, ka augi no zemes aktīvi uzņem pēc iespējas vairāk ūdens un mikroelementu. Citiem vārdiem sakot, no Jauna mēness līdz Pilnmēnesim augiem nepieciešams vairāk mitruma.

Pilnmēness ilgst 3 dienas, un šajā laikā jācīnās ar kaitēkļiem, jārok augsne ap augiem, jāsavāc sēklas. Nav jāveic koku un krūmu apgriešana, potēšana.

 

 

Leave a Comment