Kā patiesībā Mēness ietekmē augu augšanu un attīstību

Mēness veic divus aprites ciklus ap sauli, kas diezgan spēcīgi ietekmē Zemes augus.

Pirmais aprites veids ir laiks no viena jaunā Mēness mēneša līdz nākamajam. To sauc par “sinodisko mēnesi”, un tas ilgst vidēji 29,53 Saules dienas. Tā kā Mēness visu laiku griežas ap Zemi un atrodas dažādās pozīcijās attiecībā pret Sauli, cilvēki to novēro dažādās fāzēs.

Mēness rotācija ap Zemi ietekmē augu enerģiju, kā arī to izturību pret kaitēm un izturību pret dažādiem nelabvēlīgiem faktoriem. Mēness gravitācijas lauks nopietni ietekmē Zemes biosfēru, izraisot, piemēram, planētas magnētiskā lauka svārstības. Turklāt Zemes pavadoņa dabiskie ritmi veicina nakts gaismas, atmosfēras spiediena, temperatūras, vēja virziena un stipruma izmaiņas.

Ņemiet spraudeņus turpmākai augu pavairošanai, kad Mēness ir dilstošs. Iestādītos jaunos augus nepieciešams intensīvi laistīt, jo no Jauna mēness brīža līdz Pilnmēnesim (kamēr Mēness aug) tiem nepieciešams vairāk ūdens nekā parasti.

Lasi vēl: Vienmēr mazgājiet dvieļus tikai šādā veidā: 7 noteikumi, lai saglabātu auduma maigumu

Jauns mēness ilgst 3 dienas. Šajās dienās, t. i., dienu pirms un dienu pēc, ir jārūpējas par kaitēkļu iznīcināšanu, bojāto un nokaltušo zaru, dzinumu, augu likvidēšanu. Un tas ir jādara tieši pirms Jaunā mēness dienas un pēc tās, bet šajā dienā nav ieteicams pieskarties augiem. Nedrīkst stādīt, potēt, uzbērt zemi, lai nebojātu saknes. Var laistīt un pēc laistīšanas veikt nelielu uzirdināšanu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment