Kā sadzīvot, ja vīrietis neprot dzīvot taupīgi? Padomi, kas atrisinās šo problēmu!

 

Tādiem nav iespējams atteikt

Vairums izšķērdīgo vīriešu ir dzīvespriecīgi, dāsni un komunikabli cilvēki, kuri arī dzīvi uztver viegli. Katra sieviete noteikti ar sajūsmu atceras tos laikus, kad mīļotais viņu vai apbēra ar ziediem un dārgām konfektēm. Kas nu ir, tas ir – izšķērdīgie vīrieši prot iekarot sievietes sirdi. Un sievietes uzķeras uz šīs makšķeres, jo, pirmkārt, uzskata, ka vīrietim tērēt naudu dāvanām liek mīlestība, un, otrkārt, viņa neprasmi taupīt jauc ar romantisku kaisli.

Kad šāds vīrietis nonāk vīra statusā, savus paradumus viņš, protams, nemaina. Taču sievai vairs nav vajadzīgas košie puķu pušķi un dārgie saldumi. Sieva nu jau kopīgo ģimenes naudu grib izdot kaut kam citam, vajadzīgākam un vērtīgākam. Viņa sāk dusmoties un pārdzīvot par materiālajām grūtībām. Sievu vīra dāsnums vairs nepriecē pat tad, ja viņš naudu izdevis, lai nopirktu viņai dāvanu – dārgu rotaslietu vai biļetes uz prestižu koncertu, jo viņa apzinās, ka nav samaksāti vairāki rēķini vai kredīts par auto. Taču pierādīt vīram viņa neapdomīgos pirkumus ir grūti.

Būdams epikūrietis savā būtībā, viņš tūlīt pat aizrādīs sievai, ka viņa neprot dzīvot un priecāties par dzīvi.

Lai nevajadzētu justies nedrošai par rītdienu un baidīties par nākotni, ir jāiemācās ar izšķērdīgo vīru sadzīvot: priecāties par viņa pirkumiem tāpat, kā to dara viņš, bet tajā pašā laikā – saglabāt ģimenes budžetu.

Dažādi tipi – dažāda pieeja

Cēloņi, kas izraisa vīrietim patiku tērēt naudu, var būt ļoti dažādi.

Attēlu rezultāti vaicājumam “spending money gif”

Zemapziņas tips

Šim tipam piederošie vīrieši lielākoties ir uzauguši nabadzīgā ģimenē, kur tika skaitīts katrs santīms. Viņš pacieta pieticību un sapņoja par bagātu dzīvi. Un tagad, kad viņam ir pašam sava nauda, viņš to tērē ar baudu. Pret pirkumiem viņš izturas gandrīz vai ar maniakālu apmātību, kā pret agrāk aizliegtu augli.

Rakstura iezīmes: histērisks, viegli pakļaujas vilinājumiem, var nonākt atkarībā, kas līdzinās seksuālai vai alkohola atkarībai.

Kā sadzīvot: Viņam var piedāvāt algu sadalīt pa mēneša dienām un atskaitīt ikdienas izdevumus. Tad jācenšas ikdienas izdevumus samazināt, bet pārpalikumu – atlikt. Mēneša beigās būs sakrājusies tā vai cita summa, kuru var izdot kaut kam nepieciešamam. Tā, taupot uz sīkiem un nevajadzīgiem pirkumiem, var iekrāt naudu kaut kam dārgākam.

Kaprīzā bērna tips

Šim tipam bērnībā nekas netika liegts un atteikts. Viņam nauda nozīmē kontaktu ar apkārtējo pasauli, viņš, lai gūtu iespējami vairāk jaunu iespaidu un justos apmierināts, ir radis to tērēt pa labi un kreisi. Kad maks ir tukšs, viņš naivi domā, ka nekas briesmīgs nav noticis, ka nauda parādīsies un to atkal varēs tērēt visam, ko iegribas.

Lasi vēl: Kādēļ īsts vīrietis tevi nekad nekrāps? Drošas pazīmes!

Rakstura iezīmes: ekstraverts ar infantilu dzīves uztveri. Viņa psihe ir nestabila, garastāvoklis var mainīties ik pēc pusstundas, un tik pat ātri var uzrasties arī jaunas vēlmes: vienubrīd – tas, citu – kaut kas cits. Šāds raksturs bieži mēdz būt radošo profesiju pārstāvjiem un izmeklēto “tusiņu” regulārajiem apmeklētājiem.

Kā sadzīvot: šis vīrietis nav skops, viņš nekad neatteiks iedot naudu. Un to var izmantot: palūgt un atlikt “nebaltai dienai”, lai sirds būtu mierīga.

Nepaļāvīgais tips

Šis vīrietis nepieder tiem, kuri nevis dzīvo, bet lidinās. Iespējams, viņš ir pārdzīvojis kādu finansiāla rakstura krīzi, tāpēc tagad cenšas naudu ieguldīt reālās un drošās lietās.

Rakstura iezīmes: paranoidāls, savās kļūdās sliecas vainot tikai apkārtējos, daudz nervozē, un to var manīt arī viņa izskatā – tas ir nedaudz nevīžīgs.

Kā sadzīvot: jācenšas viņu pierunāt atļaut piedalīties lēmumu pieņemšanā. Kad atbildība par naudu, izdevumiem vai ko citu gulstas uz diviem, katrs jūt un apzinās, ka viņam ir aizmugure, jūtas drošāks un nomierinās. Bet šā tipa vīrietim tas ir pats galvenais – tad viņš pārstās baidīties pieņemt lēmumus un veiksme atgriezīsies.

Attēlu rezultāti vaicājumam “spending money gif”

Atnāca, ieraudzīja un – nopirka

Mārketinga speciālisti uzskata, ka vairums pirkumu, ko izdara cilvēki, ir impulsīvi. Tieši tāpēc lielveikalos visas “impulsīvās” preces (košļājamās gumijas, šķiltavas, saldumi u.c.) tiek izvietotas pašās apmeklētākajās vietās, piemēram, pie kases. Kamēr cilvēks stāv rindā, roka pati stiepjas, lai kādu no tām paņemtu.

Izšķērdīgajam vīrietim ir jācenšas ieskaidrot, ka preču veiklais izvietojums, atlaides un izpārdošanas ir domātas tieši tādiem pircējiem kā viņš. Un tieši uz viņu rēķina arī veikali iedzīvojas. Tā kā nevienam nepatīk, ka ar viņu kāds manipulē, ir cerības, ka taupīt neprotošais vīrietis to tomēr ņems vērā.

Kā pateikt, vai vīrietis ir izšķērdīgs

✔ Lai cik viņš nepelnītu, viņam nekad nepietiek naudas no algas līdz algai. Tāpēc, lai pēdējās dienas izdzīvotu, vienmēr nākas aizņemties.

✔ Ja viņš dodas uz lielveikalu tikai pēc maizes, taču vienmēr atgriežas ar vēl vismaz pieciem pirkumiem, kuru vidū ir arī absolūti nevajadzīgas lietas – tās nopirktas “rezervei”, jo bijusi atlaide.

✔ Iepērkas tik ilgi, līdz līdzpaņemtā nauda ir iztērēta.

✔ No visas sirds cenšas kaut ko atlikt, taču nepaiet pāris nedēļas, un arī šī nauda tiek iztērēta.

Leave a Comment