Kā saprast, ka sāp sirds, nevis cits orgāns: kardiologs nosauca galvenās pazīmes

Bieži sāpes sirdī var sajaukt ar sāpēm citos orgānos. No tā, kur tieši jūtat sāpes, ir atkarīgs, pie kura ārsta jums jāvēršas.

Tomēr dažkārt pat kvalificēti speciālisti nevar uzreiz noteikt problēmas avotu.

Kā saprast, ka sāp tieši sirds, pastāstīja kardioloģe Anna Brūshofa.

Sāpju pazīmes sirdī

Ār*te stāsta, ka parasti sirds sāk sāpēt fiziskas slodzes laikā. Kāpjot vai ātri ejot, var rasties saspiešanas, spiediena, dedzināšanas sajūta krūtīs vai sirds apvidū. Tās ir klasiskās stenokardijas pazīmes.

Tomēr tipiskas sirds sāpes rodas ne vairāk kā 75% gadījumu. Pārējie 25 % gadījumu ir netipiskas situācijas.

“Man bija pacients, kurš devās pie zobārsta un viņam tika izlaboti visi caurumi apakšžoklī, jo tie sāpēja, bet izrādījās, ka viņam bija sirdslēkme,” dalās speciālists.

Ir svarīgi saprast, ka ir sāpju lokalizācija – sirds vai krūškurvja zona – un vieta, uz kuru sāpes sniedzas. Tā var būt kreisā vai labā roka, apakšžoklis, starpžokļa zona un kakls, kreisais plecs.

Lasi vēl: Psihologs ir nosaucis iemeslus, kas neļauj sievietei apprecēties

Gadās arī tā, ka lokalizācijas vietā sāpju nav, bet cilvēks jūt to izplatīšanos uz citām vietām.

Ja sāpes jūtat miera stāvoklī vai mainot ķermeņa stāvokli, tā var būt neiralģija. Tomēr bez papildu izmeklējumiem nevar būt pārliecināts pilnībā, norāda ārsts.

“Patiesībā sāpes sirds apvidū var būt arī gremošanas trakta sāpes, piemēram, gastrīts, čūla vai reflukss, vai arī tās var būt muguras sāpes, muskuļu sāpes, nervu sāpes vai kaut kas no elpošanas sistēmas problēmām. Un dažreiz sirdslēkme var izpausties ar kuņģa-zarnu trakta darbības traucējumiem: kad cilvēkam ir slikta dūša, vemšana un sāpes epigastrijā, tā ir sirdslēkme. Tāpēc vienmēr dodieties pie ārsta,” – secina Brūshofa.

Ņemiet vērā, ka muguras problēmas var tikai imitēt sāpes sirdī, bet ietekmēt sirdi un tās veselību – nē.

Leave a Comment