Kā stādīt ķiplokus ziemai: pieredzējušu dārzkopju padomi

Ir agrie un ziemas ķiploki. Tāpēc tagad rudenī ir īstais laiks domāt par ziemas ķiploku stādīšanu.

Ķiploku augšanai nepieciešama vēsa temperatūra. Tur, kur ziemas ir aukstas, ķiplokus stāda četras līdz sešas nedēļas pirms zemes sasalšanas. Reģionos ar maigākām ziemām ķiplokus var stādīt visu ziemu līdz pat februārim.

Sākumā gan īsa infom par to kāpēc ķiploks ir tik veselīgs.

Ķiploki ir senatnē pazīstams kā veselīgs un dziedinošs pārtikas produkts. Šeit ir daži iemesli, kāpēc ķiploki tiek uzskatīti par veselīgiem:

Satur bioaktīvās vielas: Ķiploku galvenā bioaktīvā sastāvdaļa ir alicīns, kuru veido, kad ķiploki tiek sasmalcināti vai sagriezti. Alicīnam piemīt pretmikrobu īpašības, un tas var palīdzēt aizsargāt organismu no dažādām infekcijām.

Uzlabo sirds veselību: Pētījumi liecina, ka regulāra ķiploku lietošana var samazināt holesterīna līmeni asinīs, kas savukārt var palīdzēt mazināt sirds slimību risku. Tāpat ķiploki palīdz regulēt As**sspiedienu un samazināt arteriosklerozes risku.

Uzlabo imūnsistēmu: Ķiploki satur dažādus vitamīnus, minerālvielas un fitohimikālijas, kas var stiprināt imūnsistēmu un palīdzēt organismam cīnīties pret aukstumu un gripu.

Antikancerogēnas īpašības: Dažādi pētījumi liecina, ka ķiploku lietošana var samazināt dažu veidu vēža risku, piemēram, kuņģa un zarnu vēzi.

Antioksidantu avots: Ķiploki satur antioksidantus, kas palīdz cīnīties pret oksidatīvo stresu organismā, tādējādi novēršot šūnu bojājumus un novecošanos.

Novērš smagmetālu toksicitāti: Dažos pētījumos ir konstatēts, ka ķiploki var palīdzēt novērst smagmetālu toksicitāti organismā, tādējādi aizsargājot šūnas no bojājumiem.

Uzlabo smadzeņu funkcijas: Ķiploku antioksidanti var palīdzēt aizsargāt smadzenes no oksidatīvā stresa, potenciāli samazinot demences un Alcheimera Sli**bas risku.

Lasi arī: 7 pazīmes, kas liecina, ka vīrietis sievietē redz savu nākamo sievu

Kaut arī ķiploki tiek uzskatīti par veselīgiem, to lietošanu ierobežojumos vajadzētu apsvērt cilvēkiem, kuri lieto As**s retinošas zāles vai kuriem ir jutība pret ķiploku. Kā vienmēr, pirms jebkādas pārtikas produkta lietošanas kā dziedniecisko līdzekli, ieteicams konsultēties ar Vese***as aprūpes speciālistu.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pieredzējušu dārzkopju padomus kā stādīt ķiplokus ziemai

Leave a Comment