Es mazgāju savu gāzes plīti ar ābolu sidra etiķi, kam beidzies derīguma termiņš. Noņem pat iestāvējušos netīrumus

Ābolu sidra etiķis rodas, raudzējot ābolus. Ja fermentācija tiek pārtraukta, rodas sidrs, bet, kad fermentācija ir pabeigta, no āboliem izdalās oglekļa dioksīds un skābe, un cukurs pārvēršas organiskās skābēs.

Tādējādi etiķis var būt noderīgs matu Vese***ai, to izmanto virtuvē dažādu ēdienu un preparātu pagatavošanai, bet etiķi var izmantot arī mājas apstākļos. Etiķi var izmantot dažādu virsmu atkaļķošanai, tīrīšanai un dezinfekcijai mājoklī, nekaitējot Vese***ai.

Etiķis ir universāls tīrīšanas līdzeklis, kas var aizstāt visas ķīmiskās vielas mājoklī. Šodien mēs jums pastāstīsim, kādos gadījumos etiķa izmantošana ir labākais problēmas risinājums. Ar šo videi draudzīgo un lēto līdzekli var iztīrīt visu māju no netīrumiem.

Etiķis pret kaļķakmeni

Laika gaitā tējkannā veidojas kaļķakmens, ko var noņemt ar etiķa palīdzību. Lai to izdarītu, ielej 100 ml etiķa 1 litrā ūdens un uzkarsē tējkannu. Kad ūdens uzvārīsies, no tējkannas sieniņām atdalīsies kaļķakmens. Pēc tam etiķa ūdens jāizlej un tējkannā jānovāra vairākas porcijas ūdens. Šādā veidā var tīrīt stikla un keramikas tējkannas, nerūsējošā tērauda ierīces, gludekļus un veļas mašīnas.

Lai noņemtu kaļķakmeni no gludekļa, atšķaidiet etiķi ar ūdeni proporcijā 1 : 3. Var samitrināt vates tamponus un diskus, lai noņemtu kaļķakmens un oglekļa nogulsnes no gludekļa pamatnes.

Mazgāšana ar etiķi

Etiķi var izmantot veļas mazgājamās mašīnas tīrīšanai un lietu mazgāšanai. Lai iztīrītu veļas mašīnu, noņemtu nepatīkamo smaku un kaļķakmeni, pulvera nodalījumā ielej 100 ml galda etiķa un palaiž īsu mazgāšanas ciklu augstā temperatūrā. Pēc tam etiķa šķīdumu ielejiet cilindrā. Lai galu galā noņemtu kaļķakmens pēdas, palaidiet vēl vienu mazgāšanas ciklu.

Etiķi var pievienot veļai, lai noņemtu statisko elektrību, mazgātu maigus un krāsainus priekšmetus. Etiķis novērš krāsainu lietu izbalēšanu un saglabā to spilgtumu. Lai to izdarītu, spilgtas krāsas apģērbu pirms mazgāšanas uz 15 minūtēm iemērciet etiķī.

Etiķi var pievienot baltu apģērbu mazgāšanai. Tas novērš dzeltenu svītru veidošanos uz auduma un saglabā tā baltumu. Etiķis arī novērš nepatīkamas smakas un ir labs veļas kondicionieris.

Pēc mazgāšanas ar etiķi veļu ir vieglāk gludināt.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment