5 padomi, kā valkāt augstpapēžu kurpes

Tikai ērtas kurpes

Atceries, augstpapēžu kurpēm noteikti jābūt ērtām, īstā izmēra, lai tās nespiestu vai neberztu. Tāpat ir svarīgi, lai materiāls ir dabīgs, elpojošs un kvalitatīvs. Ieguldi labā, augstas kvalitātes kurpju pārī, kuras varēsi valkāt ikvienā dzīves situācijā – gan darbā, gan ballītē, un valkā tās ar pārliecību!

Lai nav jāvelk nost

Vasarā, kad tā vien gribas doties dabā ar izlaistiem matiem un basām kājām, ir vietas, kur tas tomēr nav pieļaujams – ne dodoties ar draudzenēm naksnīgā pastaigā uz pilsētu, pat ne darbā klusiņām zem galda. Un lai arī vasaras ballīšu neatņemama sastāvdaļa ir dejošana līdz rīta gaismai, ne jau ar basām kājām! Atceries, sievietei noteikti nepiestāv atrasties publiskā vietā, kurpes turot rokās, tāpēc ievēro pirmo padomu: kurpēm jābūt tik ērtām, lai tās nav jāvelk nost!

Jo īsāka kleita, jo zemāki papēži

Seko šim franču modes likumam: “Jo īsāka kleita, jo zemāki papēži. Jo garāka kleita, jo augstāki papēži”. Kombinējot apģērbu, atceries, ka apavi ir tērpa sastāvdaļa un īstās kombinācijas padarīs tavu tēlu īpaši satriecošu. Balerīnas un zempapēžu apavi lieliski piestāvēs īsām kleitiņām, taču vakarkleitu noteikti papildini ar smalkām augstpapēžu kurpēm.

Oficiālos pasākumos ieteicamas slēgtas

Uz oficiāliem pasākumiem ieteicams vilkt kurpes ar slēgtu purngalu. Arī gadījumā, ja dodies uz svarīgu tikšanos ar biznesa partneri, klientu vai darba interviju, kā arī, ja tavā darba vietā ir ļoti korporatīva un pat konservatīva vide, izvēlies klasiskas slēgta tipa laiviņas. Vienlaikus atceries, ka apavu etiķete mūsdienās vairs nav akmenī cirsta un kaut arī lēni, bet zināmas izmaiņas notiek, un dzīvē ir arvien vairāk situāciju, kad pieļaujamas atkāpes no stingriem kanoniem – ir profesijas un stili, kas “piedod” arī atkāpes no etiķetes. Proti, birojā ar brīvāku atmosfēru iederēsies arī kurpes ar atvērtu purngalu vai papēdi, bet pavisam radošās organizācijās ir pieņemami praktiski jebkāda tipa apavi – galvenais, lai tās nav pludmales iešļūcenes.

Brīvā dabā smailam papēdim “Nē!”

Uz dārza ballīti, festivālu vai citu pasākumu brīvā dabā nekad nedodies smailu papēžu kurpēs, jo tās iegrims zālienā un aplips ar smiltīm. Izvēlies sportiska stila apavus, zempapēžu apavus vai platformenes, kas lieliski papildinās gan vasarīgu kleitu, gan ikdienas apģērbu!

la.lv

Leave a Comment