Kā sagriezt sīpolus tā, lai nebūtu jāraud

Pirms sīpola griešanas uz 10 minūtēm atstāj to saldētavā

Zem šī paņēmiena slēpjas ideja, ka sīpols, atrodoties saldētavā, izmaina ķīmiskās reakcijas, kuras citādi izraisītu asaru gāzes izdalīšanos. Saldētam sīpolam vajadzēt izdalīt mazāk enzīmu.

Rezultāts: Šis paņēmiens īsti nedarbojas. Sasaldētu sīpolu griežot, tas tāpat kā istabas temperatūrā turēts izdala asaras veicinošo gāzi.

Griez sīpolus, mutē turot maizes gabaliņu

Nav īsti skaidrs, kā šis paņēmiens darbojas. Daži cilvēki uzskata, ka maizei vajadzētu uzsūkt gāzi, pirms tā nonāk acīs, tomēr tas nav zinātniski apstiprināts.

Rezultāts: Par spīti tam, ka cilvēks jūtas visnotaļ dīvaini, mutē turot maizes gabaliņu, kas lielā mēra karājas ārā no mutes, šis paņēmiens darbojas ļoti veiksmīgi. Nevienas asaras un nekāda acu kairinājuma.

Pirms griešanas izmērcē sīpolu aukstā ūdenī

Pirms šī ieteikuma izmēģināšanas der zināt, ka paņēmiens darbojas tikai tad, ja pirms sīpola izmērcēšanas noloba tā ārējo mizas kārtiņu. Sīpola izmērcēšanai teorētiski vajadzētu noskalot gāzi.

Rezultāts: Nevienas asaras. Šo metodi iesaka restorānu šefpavāri, kuriem diendienā jāsakapā visnotaļ liels skaits sīpolu.

Pirms sīpola sagriešanas iezied naža asmeni ar citronu sulu

Šī metode izdomāta vadoties pēc tā, ka tā pati gāze, kas kairina acis, izraisa arī sīpola smaržošanu. Ja citronu smarža nomāktu sīpola aromātu, iespējams, acis nemaz neasarotu.

Rezultāts: Citrona sula negarantēja nekādu aizsardzību, lai gan eksperimenta laikā ar to nazis tika ieziests, griežot katru sīpola ceturtdaļu.

Netālu no virtuves dēlīša novieto un ieslēdz ventilatoru

Ņemot vērā, ka asarošanu izraisa gāzveida viela, tās aizpūšanai vajadzētu darboties, vai ne?

Rezultāts: Šī bija vissliktākā no visām piedāvātajām metodēm. Acis sāka asarot, tiklīdz nazis iedūrās sīpolā.

Pastāv iespēja, ka var atrast maģisku leņķi, kurā šī metode ir efektīva.

Sīpola ievietošana mikroviļņu krāsnī uz 45 sekundēm

Sīpola apstarošana ar elektromagnētiskajiem stariem it kā sašķeļ savienojumus, kuri izraisa acu asarošanu.

Rezultāts: Šis paņēmiens vairāk vai mazāk darbojas. Acis sīpola griešanas beigās nedaudz kairina, tomēr atšķirībā no citām, šī metode darbojas visnotaļ labi.

Košļā košļājamo gumiju

Šī paņēmiena pamatā ir iedeja, ka, košļājot košļājamo gumiju, nākas elpot caur muti, nevis degunu.

Rezultāts: Vajadzēja aptuveni pusi sekundes, lai saprastu, ka košļājamā gumija neliek elpot caur muti – vēl joprojām jāelpo caur degunu.

Tā kā paņēmiens izgāzās, nācās elpot caur muti. Lai vai kā, elpojot ar muti – ar vai bez košļājamās gumijas tajā – acu asarošana bija salīdzinoši minimāla. Tas nozīmē, ka šo paņēmienu var izmantot, ja nav citu iespēju.

Avots: menshealth.com

COMMENTS

Leave a Comment