Kādas ir sekas ēšanai “pa ceļam”?

Pētnieki ir atklājuši, ka ēšana “pa ceļam” varētu būt pat kaitīgāka, nekā ēšana, skatoties televizoru. Tas var novest pie tā, ka cilvēki nesajūt sāta sajūtu un pēc īsāka laika posma viņiem atkal kārojas kaut ko “garšīgu”. Savā ziņā, cilvēki nav paspējuši sajust ēdiena garšu.

Pētnieki sadalīja 60 sievietes 3 grupās un katras grupas sievietēm deva norādījumus, kādos apstākļos viņām ir jāapēd brokastu pārslu batoniņš. Viena grupa to ēda, kamēr runāja ar draugu, otra- ejot, bet trešā- skatoties reklāmas klipu TV.

Pēc tam pētījuma dalībniecēm tika iedots garšas tests, kurā viņas varēja ēst M&M konfektes, burkānus, vīnogas un sālītus čipsus, cik vien kārojas.

Atklājās, ka sievietes, kuras bija ēdušas batoniņu, skatoties TV, pēc tam apēda ievērojami mazāk citas pārtikas, nekā tās sievietes, kuras ēda batoniņu, ejot.

Zinātnieki spriež, ka smadzenēs iešana un ēšana nespēj pilnvērtīgi pastāvēt līdzās, jo smadzenes spēj uztvert tikai iešanu, kuru var pat noturēt par vieglu treniņu. Galvenais triks, kā izvairīties no šādas situācijas, ir koncentrēties uz ēdienu, kad tu to ēd. Tad smadzenes spēj reģistrēt un atpazīt šo darbību.

Avots: well.blogs.nytimes.com

Leave a Comment