Kādi ir iemesli tavām muguras sāpēm

1. Tu esi “dīvānā sēdētāja”

Tu nosēdi pusi dienas dīvānā, skatoties visus savus mīļākos seriālus – pie kā laba tas var novest. Tavi muskuļi ir atslābināti ilgu laiku, un tas visvairāk atspaidojas uz tavas muguras lejasdaļu. Ja tev ilgi nākas sēdēt, ik pēc pusstundas piecelies kājās, lai izstaipītos – vēl labākā gadījumā uztaisi dažus vingrinājumus, kas liks ķermenim saprast, ka tu tur vēl esi.

2. Tu smēķē

Smēķēšana nopietni bojā tavu organismu, tādēļ arī tu sajūti sāpes un tādu kā dedzināšanas sajūtu, jo var veidoties iekaisums. Atmet smēķēšanu, lai varētu atvadīties no muguras sāpēm.

3. Tev ir ievainota kāda cita ķermeņa daļa

Bieži vien, kad mēs jūtam sāpes, tas ir apmāns, ko radījis tavs ķermenis, jo patiesībā sāpju avots ir pavisam cits, un it īpaši bieži šīs sāpes tiek novadītas uz muguras lejasdaļu. Arī lauzti kauli, iegurņa un gurna ievainojumi sāpes var pārvest uz citu vietu, bieži vien arī vēdera problēmas sāpes novirza uz muguru.

4. Tev ir depresija

Depresija vai tikai depresijas pazīmes var novest līdz fisikām sāpēm. Pētījumos ir pierādīts, ka, ja cilvēkam ir depresija, stress izraisa muskuļu savilkšanos mugurā, kas izraisa sāpes.

5. Tu pārāk daudz trenējies

Laikā, kad visas vēlamies savus pludmales augumus, sievietes mēdz pārspīlēt ar treniņiem. Tomēr ne vienmēr tas, kas ir daudz, ir efektīgāks. Atceries, ka svarīgākais ir vingrinājumus izpildīt pareizi, nevis daudz un ātri. Nepareiza vingrinājumu pildīšana var novest pie nopietnām muguras problēmām.

 

Avots: www.womansday.com

Leave a Comment