Kārtainās mīklas veltnīši ar maltās gaļas pildījumu

Sastāvdaļas 4 porcijām:
3 ēdamkarotes crème fraîche;
2 ēdamkarotes putukrējuma;
Sāls;
Citronu sula;
800 g nemiltainu kartupeļu;
Pipari;
500 g apkūpināta laša;
Lociņi garnēšanai;
Eļļa cepšanai

Gatavošanas laiks:  ~ 20 minūtes
(jāparedz laiks cepšanai)
Katrā porcijā apm. 421 kcal/1764 kJ
35 g olbaltumvielu, 17 g tauku, 31 g ogļhidrātu

1. Crème fraîche sajauc ar putukrējumu, pievieno sāli un citronu sulu.

2. Kartupeļus nomazgā, nomizo, sarīvē, nospiež, pasāla un piparo. No masas veido 10 cm lielus plācenīšus, cep kraukšķīgus un brūnus lielā eļļas daudzumā. Noņem no pannas, noliek siltumā notecēt.

3. Uz plācenīšiem kārto divas, trīs plānas laša šķēlītes. Uzliek piciņu citronu krēma, pirms pasniegšanas pārkaisa ar lociņiem.

Avots: 

velaties-ienemt-berninu-9-edieni-kuri-uzlabo-seklas-kvalitati_hBqCPfVy

Leave a Comment