Kādēļ ir tik svarīgi lūkoties kāda acīs?

Mūsu acis ir radītas, lai satiktos

Ir viegli sastapties ar svešinieka acīm vismaz pārdesmit reizes dienā. Acis ir ļoti viegli kustināmas orbītas, kuras aktīvi kustās stacionārā galvā. Tas šķiet pat mazliet jocīgi, kad par to padomā. Mēs esam vienīgie, kuriem acu zīlītes ir uz balta fona. Nevienam citam dzīvniekam nav acs baltumu.

Tieši acu baltumi citiem ļauj ļoti viegli saprast to, uz kurieni mēs skatāmies. Zinātnieki uzskata, ka mūsu acis ir izveidojušās tieši šādas, lai būtu vieglāk komunicēt, neizdvešot skaņas, kas agrāk bija ļoti svarīgi dzīvības un Nā*es situācijās. Mūsu acis ir radītas, lai ar tām vieglāk varētu komunicēt.

Acis atklāj mūsu domas un jūtas

Tu noteikti esi dzirdējis teicienu, ka acis ir dvēseles spoguļi. Tas varbūt nav tieši tā, bet acis patiesi atklāj lielu daļu mūsu domu un sajūtu. Mēs izvairāmies no cilvēkiem, kuriem ir “ļaunas acis”, vieglāk uzticamies tiem, kuriem ir “laipnas acis”, bet mēģinām palīdzēt tiem, kuriem ir “skumjas acis”. To visu un vēl vairāk, var noteikt tikai ieskatoties otra cilvēka acīs. Kā arī, kur nu bez mīlestības no “pirmā acu uzmetiena”? Tā ir sākušies daudzi mīlas stāsti gan filmās, gan realitātē.

Acis parāda mūsu uzmanību

Sociologi apgalvo, ka cilvēki mūsdienās ir izslāpuši pēc uzmanības. Par spīti tam, ka mēs esam “vienoti” virtuālajos tīklos, cilvēki alkst pēc reālas komunikācijas aci pret aci un alkst pēc kāda, kurš patiesi viņu uzklausītu. Acu kontakts ir viena no svarīgajām pazīmēm sarunā, ka tu esi ieinteresēts stāstītāja teiktajā. Padomā, cik nepatīkami ir tad, kad tu stāsti savu piedzīvoto, bet “klausītājs” ir ieurbies savā telefonā vai meklē kaut ko interesantāk kādā citā telpas stūrī. Mūsdienās tas ir īpašs retums, saglabāt pilnvērtīgu un nedalītu uzmanību, ņemot vērā mobilo telefonu klātesamību, kurš mums, protams, ir jāpārbauda ik pēc 10 minūtēm.

 

Avots: artofmanliness.com

Leave a Comment