Kādēļ liels dibens nāk par labu sirdij un smadzenēm?

Vēl viens iemesls, lai sāktu izpildīt “skvatus” – izrādās, ka liels dibens nāk par labu Vese***ai.

Mūsdienās lieli dibeni ir modē, tas nu ir skaidrs ikvienam – to veiksmīgi pierāda tādi seksa simboli kā Kima Kardašiana un Nikija Mināža, kuras ir populāras ar savām iespaidīgajām “aizmugurēm”.

Pirms vairākiem gadiem viss bija tieši pretēji – neviens īpaši nenovērtēja lielas sēžamvietas, tomēr šobrīd tās ir izpelnījušās īpašu ievērību, un pēc šī raksta izlasīšanas tu lielu pēcpusi vēlēsies vēl vairāk!

Balstoties uz Oksfordas universitātes pētījumu, cilvēki, kuriem ir lielas “aizmugures” un augšstilbi, labāk ražo hormonus un pārstrādā cukurus. Tas palīdz samazināt holesterīna līmeni un iespēju saslimt ar diabētu un sirds slimībām.

Cilvēkiem, kuriem ir nosliece uzkrāt ķermeņa taukus vēderā, pastāv daudz lielāka iespēja saslimt ar slimībām, kas ir saistītas ar aptaukošanos – tas ir tādēļ, ka vēdera tauki ir metaboliski aktīvi – tie nosūta tauku saturu cauri visam ķermenim.

Lasi vēl: Ar humora pieskaņu – lietas, ko sapratīs tikai mazo krūšu īpašnieces – #5 precīzi!

Kamēr atbrīvošanās no vēdera taukiem šķiet vilinoša, izrādās, ka šī svara zaudēšana atbrīvo citokīnus, kas ir saistīti ar aptaukošanos, sirds slimībām, diabētu un iekaisumiem. Tauki, kas ir novietoti ķermeņa apakšdaļā, ir stabilāki, atbrīvo mazāk citokīnu, kā arī no tiem ir grūtāk atbrīvoties.

Lieli dibeni ir saistīti ar ilgāku dzīvi un inteliģenci. Runājot par inteliģenci, tas ir saistīts ar palielinātu omega-3 daudzumu, kas rezultējas smadzeņu attīstībā. Šī iemesla dēļ sievietēm ar lielākiem dibeniem dzimst gudrāki bērni.

Šķiet, ka šie ir pietiekami motivējoši iemesli, lai dotos uz sporta zāli un padarbinātu savu sēžamvietu!

Avots: yourtango.com

Leave a Comment