Nepatīkams iemesls, kādēļ nevajadzētu uz kapiem nest mākslīgos ziedus

Mākslīgie ziedi kapsētās

Māklsīgie ziedi diemžēl ļoti ātri nonāk miskastēs, un pēcāk tos vienkārši ņem un sadedzina. Šādā veidā tiek nodarīts ārkārtīgi liels kaitējums mūsu apkārtējai videi un dabai. Piesārņotais gaiss nonāk pa taisno mūsu un mūsu tuvinieku plaušās, neatgriezeniski bojājot veselību. Vai tiešām mums ir jāuzņemas šāds posts tikai tādēļ, ka bieži vien mākslīgie ziedi ir lētāki un ilgāk saglabājas?

Šādi paziņojumi jau tiek likti pie daudziem kapiem un par to ziņo neskaitāmās baznīcās. Taču cilvēki diemžēl neapzinās kaitējumu, kāds šādā veidā tiek radīts.

Reizēm cilvēki rāva nost šos paziņojumus un lūdza neko tādu vairs nelikt, jo cilvēki tik un tā turpinās tos pirkt, turklāt šādi paziņojumi samazina šo ziedu tirgotāju notirgotos apjomus. Tas taču ir visīstākais bizness! Turklāt ir kaut kas vēl briesmīgāks un nepatīkamāks – ir cilvēki, kuri šos ziedus no kapiem nozog un pēcāk atkārtoti pārdod. Viņi to dara tādēļ, ka zina – cilvēki šos ziedus tik un tā pirks atkal un atkal.

Lasi vēl: Atbrīvo māju no šīm 3 lietām– kļūs vieglāk dzīvot!

Kādēļ gan nest uz kapiem mākslīgos ziedus, ja ir iespējams nopirkt īsots? Ir taču iespējams iestādīt ziediņus pašiem, lai tie atkārtoti spētu priecēt acis. Padomājiet par to, ko mākslīgie ziedi nodara apkārtējai videi jau laikā, kad tie tiek ražoti! Mati ceļas stāvus gaisā!

Narcises, lilijas, hiacintes un krokusi – ilgdzīvojoši un dažādiem apstākļiem pielāgoties spējīgi ziedi. Varat stādīt arī gladiolas un dālijas, bet tās rudenī nepieciešams izrakt, lai pavasarī varētu stādīt atpakaļ.

Zemi augošās ģerāniju sugas ļoti labi aug, neļaujot izpaltīties arī nezālēm. Krizantēmas, piemēram, zied visu vasaru un rudeni. Dažas savvaļas puķes vispār zied gadiem.

Izvēles iespējas ir, atliek vien aizdomāties par tām!

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment