Tā kā uz griešanas dēlīšiem “paviesojas” ļoti daudz dažādu pārtikas produktu, tiem ir nepieciešama īpaša mazgāšanas metode.
Uz dēlīšiem tiek griezta svaiga gaļa, dārzeņi, zaļumi, jēla zivs – jebkurā virtuvē dēlītis ir neatņemama sastāvdaļa.
Paturot šo prātā, ir diezgan viegli saredzēt, kādēļ par dēlīšu higiēnu tiek runāts pastiprināti.
Kādā pētījumā tika atklāts par 200% vairāk fekālo baktēriju nekā atrodas uz tualetes poda – un šīs ir baktērijas, no kurām tu tiešām vēlies atbrīvoties, pirms gatavo ēdienu.
Lielākā daļa no mums mazgās griešanas dēlīti tāpat kā mazgā visu citu – siltā ūdenī, izmantojot trauku mazgājamo līdzekli.
Tā ir liela kļūda
Kamēr trauku mazgājamais līdzeklis labi darbojas visam citam, griešanas dēlīšiem tas nepalīdz.
Lasi vēl: Mājās gatavotas ziepes – tik kārdinošas, ka gribas apēst
Sāra no “Ekspertu padomi mājām” apgalvo, ka trauku mazgājamais līdzeklis nespēj piekļūt dēlīšu aukstajai virsmai un to rūpīgi notīrīt. Tādā veidā baktērijas paliek, vairojas un var tevi padarīt slimu.
Tomēr tam ir atrisinājums – tev nāksies izmantot ko daudz stiprāku. Sāra dod padomu: “Dēlīša mērcēšana balinātājā pēc katras lietošanas reizes padarīs dēlīti sterilu, neļaujot baktērijām vairoties un atstāt negatīvu ietekmi uz tavu veselību.”
Avots: mirror.co.uk