Kādi augļi un dārzeņi var aizstāt medikamentus

Urīnizvadsistēma

Svaigi āboli, bumbieri, vīnogas un melones – augļi, kuri palīdz pie urīnizvadsistēmas saslimšanām. No dārzeņiem dodiet priekšroku baklažāniem, artišokiem, sparģeļiem, gurķiem un ziedkāpostiem. Atšķirībā no medikamentiem, kurus var lietot katru dienu, bet labums no tā lielāks nebūs, šie augļi un dārzeņi ne tikai nenodara kaitējumu organismam, bet arī būtiski samazina dažādu saslimšanu attīstību, kas saistītas ar urīnizvadsistēmu.

Kuņģa – zarnu trakta

Lai palīdzētu savai kuņģa – zarnu traktam, savā uzturā vajadzētu iekļaut tādus augļus un dārzeņus, kad satur lielu daudzumu šķiedrvielas. Augļi, kuri ir ļoti vērtīgi kuņģim – bumbieri, āboli, banāni un plūmes. No dārzeņiem – burkāni, redīsi, bietes, ķirbji, kartupeļi (vārīti ar visu mizu) gurķi un rāceņi.

Sirds – As**svadu sistēma

Avokado, greipfrūti, āboli, granātāboli – augļi, kurus rekomendē lietot cilvēkiem ar sirds – As**svadu sistēmas problēmām. Ķiplokus, brokoļus un ķirbjus nelielos daudzumos arī būtu vēlams lietot uzturā katru dienu. Šie produkti samazina As**svadu tonusu, tādā veidā normalizējot arteriālo spiedienu.

Aknas un žultspūslis

Aknām un žultspūslim īpaši noderīgi būs kāposti, dilles, pētersīļi, kabači, bietes un tomāti. No augļiem pievērsiet uzmanību tieši žāvētajiem augļiem – rozīnēm un žāvētajām aprikozēm, kā arī banāniem un āboliem.

Nervu sistēma

Nervu sistēmai der tādi augļi, kas stimulē serotonīna izstrādāšanos, uzlabojot garastāvokli un noņemot stresu. Tāpat arī šiem produktiem būtu jāsatur magnijs, kas stiprina muskuļu audus, kaulus un nervu šūnas. Nervu sistēmu var nostiprināt ar biešu, sīpolu, ķiploku, dažādu zaļumu un vārītu kartupeļu palīdzību. Tāpat tiek rekomendēts periodiski uzturā lietot banānus. Pie nervu sistēmas saslimšanām palīdz arī žāvēti āboli.

Mati, āda, nagi

Ātrai matu augšanai, veselīgiem nagiem un elastīgai ādai tiek rekomendēts lietot produktus, kuru sastāvā ietilpst liels daudzums vitamīna C, piemēram, apelsīnus, mandarīnus, greipfrūtus un citronus. Tāpat arī neaizmirstiet regulāri ēst svaigu zaļumu salātus – pētersīļi, dilles, salātu lapas.

Leave a Comment